Ázsiai sütőtök krémleves
Javában tart még a sütőtök szezon, úgyhogy használjuk ki az alkalmat, hogy ilyen szuper ételeket készíthetünk, mint ez a krémleves is. Igazi ízmenyországot varázsolhattok vele az asztalra, higgyétek el nekem! Próbáljátok ki bátran!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Ázsiai sütőtök krémleves:
Hozzávalók
- 1 db közepes méretű sütőtök
- 1 db 2 cm hosszú gyömbér,megpucolva és karikákra vágva
- 1/2 l sűrű kókusztej (cocomas)
- só
- 2 szem kardamom
- 0,2 sárgarépa vékony, karikákra vágva
- 0,2 kg vöröshagyma, felkockázva
- 3 db egész szegfűszeg
- 1 rúd egész fahéj
- egész szerecsendió, reszelve, kb. 2 csipet
- 2 dl alaplé
- ízlés szerint mézzel édesíthető
- szőlőmagolaj
- szegfűbors
- Díszítés: 1 piros chili, vékony karikákra vágva
Levesbetét:
- őrölt fahéj
- barnacukor
- 1 cs.popcorn
Elkészítés
- A sütőtököt készre sütjük 220 fokon. Amikor kicsit lehűlt, kikaparjuk a belsejét.
- A vöröshagymát lepirítjuk szőlőmagolajon, majd hozzáadjuk a sárgarépát. Beletesszük az előre megsütött tököt és felöntjük alaplével.
- A fűszereket, egész fahéjat szegfűszeget, szegfűborsot és a kardamomot forró serpenyőben szárazon lepirítjuk és a leveshez adjuk. A levest még ízlés szerint sóval ízesítjük és hozzáadjuk a gyömbért.
- A levest fedő alatt nagyjából 15 perc alatt készre főzzük. Kivesszük a levesből a fűszereket, majd botmixer segítségével krémes állagúra pürésítjük.
- Szakszosan hozzáaduk a kókusztejet és visszahevítjük,.
- Elkészítjük a fahéjas popcornt. Ehhez a kukoricát kipattogtatjuk ,majd fahéjas cukorba forgatjuk.
- A levest tálakba szedjük majd fahéjas popcornnal tálaljuk és friss chilivel díszítjük.