Recept

Kókuszkosár erdei gyümölcsös fagylalttal - Gyors desszert, ha váratlanul beállít a vendégsereg

Bár már vége a nyárnak, én tüntetőleg készítettem még a múlt hétvégén egy joghurtos gyümölcsös fagylaltot a barátaimnak, akik spontán meglátogattak minket. Mivel a látogatás váratlanul ért, nem készültem semmivel, ezért abból sütöttem, ami itthon volt. Kókuszreszeléket találtam, mézet, meg joghurtot, ezenkívül pár szem fagyasztott bogyós gyümölcsöt a mélyhűtőben. Ebből született meg a kókuszkosár és a töltelék. A karamell ostyát, már a barátaim kérésére, dekorációnak a tetejére tűztem. Remélem, elnyeri a tetszéseteket! :-)

Marton Andrienn - ételstylist, receptíró

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Kókuszkosár joghurtos erdei gyümölcs fagylalttal és karamell ostyával

Mennyiség: 6 db muffin forma

Hozzávalók:

  • 100 gramm kókuszreszelék (hosszabb szemű)
  • 3 db tojásfehérje
  • 1 ek. tönkölybúza
  • 1 ek. méz
  • csipet só
  • vaj, muffin forma kikenéséhez
  • 2 ek. méz
  • 120 gramm bogyós gyümölcs
  • 350 gramm natúr joghurt
  • 100 gramm olvasztott barna cukor

Kókuszkosár elkészítése:

A kókuszkosár készítéshez a sütőt előmelegítjük 175 fokra. A kókuszreszeléket keverjük össze a tönkölybúzával, a mézzel és sóval, és óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét a masszába.

Az előre kivajazott muffin formákat kibéleljük a masszával. 175 fokon 20 percig sütjük.

Egy tálban keverjük össze a natúr joghurtot, mézzel és a bogyós gyümölcsökkel a ”fagylalt készítéshez.” Tegyük a fagyasztóba 1 órára.

Végül a karamell ostyához a cukrot megolvasztjuk közepes hőfokon. Közben nem kevergetjük, mert a cukor visszakristályosodik. Inkább lassan dolgozzunk, mert ha hamar elolvasztjuk a cukrot, akkor nagyon hamar megég. Egy sütőpapírt megolajozunk, majd arra, nonfiguratív alakzatban csurgatjuk a karamellt, amikor már az olvasztás után elkezd lehűlni.

A következő oldalon mutatok még két nagyon finom fogást, ha kíváncsi vagy rá, lapozz!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Utazás
Bár Ázsiában őshonosak, a cseresznyefák valójában az egész világon virágoznak, és nem is kell olyan messzire utaznunk azért, hogy káprázatos, rózsaszínbe borult utcákban gyönyörködhessünk.
Sztárok
Bajor Imre még Jáksó Lászlót is meg tudta lepni, aki mindig elővett néhány botrányos viccet a műsorban. Anno még ez is lemehetett az RTL Klub képernyőjén.
Egészség
Nincs mese, a dohányosok testtömege általában valóban alacsonyabb, mint a nemdohányzóké. A kutatók megvizsgálták, van-e összefüggés.