Recept

Három bikini-barát saláta, amit bűntudat nélkül ehetsz bármely napszakban

Nyáron sokan kezdünk diétába a bikini alak elérése végett, vagy éppen csak nem kívánjuk a nehéz ételeket. Így általában egy könnyű salátára esik a választásunk. Ráadásul ebben az időszakban nagyon egyszerűen beszerezhetők olyan alapanyagok, amelyekből egy különleges, teljes értékű fogást készíthetünk. Próbáljátok ki!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Cukkini spagetti, fokhagymás-bazsalikomos paradicsommártással

Hozzávalók (2 főre):

  • 3 közepes méretű cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 ek. olíva olaj
  • 400 g koktél paradicsom, negyedelve
  • 2 ek. fehérbor ecet
  • 1,5 tk. só
  • bors, ízlés szerint
  • parmezán sajt, ízlés szerint
  • 4 szál kakukkfű + a tálaláshoz kakukkfű levelek
  • 6-7 db bazsalikom levél, csíkokra vágva

Elkészítés:

  1. A cukkinit megmossuk, majd julienne méretre (gyufaszál vékonyságúra) vágjuk, vagy késsel, vagy egy spirál zöldségszeletelővel.
  2. Ezután elkészítjük a szószt. Egy edényben felhevítjük az olajat, majd beletesszük az apróra vágott fokhagymát és a kakukkfű szálakat. Addig hevítjük, míg mindkettőnek intenzív illata lesz (nagyjából 2 percig). Adjuk hozzá a negyedelt paradicsomokat, a fehérbor ecetet, sót, borsot, bazsalikom leveleket és keverjük össze. Főzzük a paradicsomos szószt addig, amíg a paradicsom levet nem ereszt, nagyjából 8-10 percig.
  3. Távolítsuk el a szószból a 4 szál kakukkfüvet. Adjuk a vékony csíkokra vágott cukkinit a szószhoz, majd pár percig még a tűzön hagyva az edényt, kevergessük, hogy a cukkini „tészta” is átmelegedjen.
  4. Reszelt parmezánnal tálaljuk.

Lapozz a spárgasalátáért!

Oldalak

Recept
Sztárok
Szandi szívesen mutatja meg a közösségi médiában, hogyan cseperedett érett férfivá a fia. Most Franciaországban élvezik az életet.
Sztárok
Hamarosan új műsorvezető párokkal, köztük Marics Petivel tér vissza a TV2 képernyőjére a Zsákbamacska című game-show. A keddi sajtótájékoztatón a ValMar duó énekese a forgatáson szerzett élményei...
Sztárok
Karikó Katalin Nobel-díjas biokémikus, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) tiszteleti tagja ismét bebizonyította, hogy csak a tudományos fejlődést tartja szem előtt.