Három bikini-barát saláta, amit bűntudat nélkül ehetsz bármely napszakban

Nyáron sokan kezdünk diétába a bikini alak elérése végett, vagy éppen csak nem kívánjuk a nehéz ételeket. Így általában egy könnyű salátára esik a választásunk. Ráadásul ebben az időszakban nagyon egyszerűen beszerezhetők olyan alapanyagok, amelyekből egy különleges, teljes értékű fogást készíthetünk. Próbáljátok ki!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Cukkini spagetti, fokhagymás-bazsalikomos paradicsommártással
Hozzávalók (2 főre):
- 3 közepes méretű cukkini
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 2 ek. olíva olaj
- 400 g koktél paradicsom, negyedelve
- 2 ek. fehérbor ecet
- 1,5 tk. só
- bors, ízlés szerint
- parmezán sajt, ízlés szerint
- 4 szál kakukkfű + a tálaláshoz kakukkfű levelek
- 6-7 db bazsalikom levél, csíkokra vágva
Elkészítés:
- A cukkinit megmossuk, majd julienne méretre (gyufaszál vékonyságúra) vágjuk, vagy késsel, vagy egy spirál zöldségszeletelővel.
- Ezután elkészítjük a szószt. Egy edényben felhevítjük az olajat, majd beletesszük az apróra vágott fokhagymát és a kakukkfű szálakat. Addig hevítjük, míg mindkettőnek intenzív illata lesz (nagyjából 2 percig). Adjuk hozzá a negyedelt paradicsomokat, a fehérbor ecetet, sót, borsot, bazsalikom leveleket és keverjük össze. Főzzük a paradicsomos szószt addig, amíg a paradicsom levet nem ereszt, nagyjából 8-10 percig.
- Távolítsuk el a szószból a 4 szál kakukkfüvet. Adjuk a vékony csíkokra vágott cukkinit a szószhoz, majd pár percig még a tűzön hagyva az edényt, kevergessük, hogy a cukkini „tészta” is átmelegedjen.
- Reszelt parmezánnal tálaljuk.






























