Spenót, ahogy még biztosan nem próbáltad
A spenót az egyik legjobb B vitamin forrás, ám sokan csak főzelék formájában ismerik. Mostanában nagyon divatosak az úgynevezett zöldségchipsek, tehát miért ne lehetne ebből a zöld finomságból egy egészséges nassolnivalót készíteni, ami ráadásul a zsír, fehérje és szénhidrát- anyagcsere javítsára is tökéletes. Ezen felül köretként is tálalható halakhoz, húsokhoz. Nézzétek csak!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Spenótchips baconos-krémsajtos mártogatóval
Hozzávalók (2 főre):
Mártogató:
- 2 ek. olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma
- 4 szelet bacon, kockákra vágva
- 100 g sajt, reszelve
- petrezselyem
- só, bors ízlés szerint
- tejföl, ízlés szerint (nagyjából 150-200g)
Spenót chips:
- 4 bögre bébispenót levél
- 2 ek. Pödör olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. Egy serpenyőben a felhevített olajon üvegesre pároljuk a hagymát. (Nagyjából: 20 perc). Hozzáadjuk a bacont, amit addig pirítunk közepes lángon, amíg a zsírja kiolvad és a hús része megmarad.
2. Végül belekeverjük a tejfölt és a sajtot, majd petrezselyemmel, sóval, borssal fűszerezzük.
3. Egy tálban összekeverjük a spenótot az olívaolajjal ügyelve arra, hogy az olaj egyenletesen befedje a leveleket. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd ráhelyezzük a spenótleveleket úgy, hogy azok ne fedjék egymást. Sózzuk, borsozzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 12-13 percig sütjük. A sütőből kivéve 5 perc múlva ropogóssá válnak a levelek.