Lifestyle

5 nyári finomság a mi kis babakonyhánkból

Mindent a maga szezonjában! – most, felnőttként, anyaként értettem meg azt, hogy miért is olyan jó, ha szezongyümölcsöket és–zöldségeket fogyasztunk. Mit érdekelt engem, mikor mit „kell” enni?! Most viszont járom a piacot, tapintok, szagolok, majd boldogan sütök-főzök. Igazán finomakat, kedvenceket.

barizsuzsi - blogger

Egy anyuci vagyok. Egy anyuci a sok közül, aki túl ugyan a harmincon, de megtalálta a szerelmet. Feleség lett, férje lett, akivel együtt nevelgetik boldogan tüneményes Lölőkéjüket. Ha szeretnéd megismerni egy kissé buggyant anyuka tűnődéseit, gondolatait, kalandjait, blogomban mindenképpen tarts velem!

Tudod, hogy nem ez az első receptes-finomságos bejegyzésem – mutattam már neked például, hogy hogyan készíthetsz babapalacsintát és házi felvágottat –, így pontosan tudod azt is, hogy imádok sütni-főzni. Pláne úgy, ha van is kinek. És hát, hogyne lenne kinek! Lölő étvágyával szerencsére sosem volt gond, úgyhogy csak ritkán kihívás a konyhában zsonglőrködés. Azért néha nekem is muszáj trükköznöm, hogy elfogyjon az, amiről tudom, hogy jó, ha elfogy. Igen, itt most – többek között – a szezonális zöldségekről és gyümölcsökről beszélek.

Vadászat a piacon

Korábban nem foglalkoztam túl sokat azzal, hogy a szezonjában csipegessem például a meggyet. Képes voltam például a tél közepén fagyasztott meggyet venni, hogy aztán még jegesen megegyem. És nem különösebben zavart az sem, hogy banánt majszolok augusztusban. Persze, amióta van gyermekem (a legcsodálatosabb teremtés e kerek világon), azóta egy kicsit másképp látom a dolgokat. Tényleg képes vagyok több kört is menni a piacon, hogy megnézzem, hogy hol találok a legjobb áron legszebb és legfinomabb szezongyümölcsöket és–zöldségeket. Úgyhogy idén tényleg többször is megtapsoltam magam, hogy Lölőkémnek mindig „(hó)naprakész” falatokat kínálok. Hogy milyeneket? Megmutatom (a teljesség igénye nélkül).

Oldalak

Lifestyle
Egészség
A fogamzásgátló tabletták a terhességmegelőzés egyik legnépszerűbb formái Magyarországon is az óvszer mellett. Most megmutatjuk, mi történik, ha elfelejtetted bevenni az adagodat.
Utazás
Ez lesz a világ 6.legmagasabb épülete.
Utazás
Magyarországon rendkívül népszerű ez a hely a turisták körében, de balesetveszélyessé vált, így le kellett zárni.