Lifestyle

Én aztán nem osztok meg képet a gyerekemről!

6 kérdés, amire csak azóta tudom a választ, amióta anya vagyok

Mielőtt anya lesz az ember lánya, jó pár kérdésére nem kap választ. Vagy esetleg épp olyat kap, amit egyszerűen nem ért meg. Aztán az ember lánya egyszer csak anya lesz. És egy csomó kérdésre, hipp-hopp, meg is van a felelet.

barizsuzsi - blogger

Egy anyuci vagyok. Egy anyuci a sok közül, aki túl ugyan a harmincon, de megtalálta a szerelmet. Feleség lett, férje lett, akivel együtt nevelgetik boldogan tüneményes Lölőkéjüket. Ha szeretnéd megismerni egy kissé buggyant anyuka tűnődéseit, gondolatait, kalandjait, blogomban mindenképpen tarts velem!

Emlékszem, mindig mennyire meglepődtem azon, ha a kisgyerekes családok otthonában szanaszét hevertek a játékok. Ne már, most azért, mert a gyerek szétpakol? Hát, meg kell tanítani neki, hogy pakoljon össze. Vagy mit tudom én! Aztán arra is kerek szemekkel néztem, aki a kis cuki, tokás, szellős fogsorú, illatos babája mellett egy kis egyedüllétre vágyott. Hát, de miért? Hát, azért!

Íme, 6 kérdés és 6 válasz!

1. kérdés: miért szalad a lakás?

Friss anyukaként, emlékszem, a „rendkérdés” volt az első olyan dolog, ami miatt rosszul éreztem magam. Egyszerűen idegesített, hogy nem tudok elmosogatni, a mosógéphez csak három ruhahalmon lehet átbukdácsolni, a vasalatlan hegyekben áll a kosárban, és mindenhol van egy pohár, ahol aznap (meg azelőtt) jártam. Tapasztalt anyukák tanácsolták ugyan, hogy pihenjek én is, ha Lölő alszik, de nem tudtam. Egyrészt azért, mert ügyeletben voltam, másrészt pedig, hiába nem hagyott nyugodni az a sok mosatlan a konyhában, nem akartam szétcsörögni Lölő álmát. Tulajdonképpen ez volt az első válasz arra, hogy miért maradtam el a házimunkában. Aztán második válaszként ott van az is, hogy egyszerűen nincs kedvem. Mert, amikor már hosszú hónapok óta, a napi rutin részeként mindennap pucolni kell valamit, elege lesz az embernek. Jó, lehet, hogy nem mindenkinek, de nekem igen. Szóval, ahelyett, hogy ebéd után azonnal elmosogatnék, képzeld, leülök játszani Lölővel, utána pedig, igen, alszom egyet, amikor ő is. És ha nem tenném, nyűgösebb lennék, mint a gyermekem, ha nem pihenne. Szóval, addig alszik a tányér is a mosogatóban, míg anya és gyermeke húzza a lóbőrt. Szevasz!

2. kérdés: miért hever minden játék szerteszét?

És akkor utóbbiból jön a mindenhol játék kérdésköre. Na, jó, de miért nincs, mondjuk, rendszer a játékok között? Tök egyszerű: mert nincs olyan, hogy van rendszer a játékok között. Kitaláltam ugyan, hogy külön dobozba teszem a plüssöket és az épp használatban lévő, aktuálisan kedvelt, egyéb játékokat. Csakhogy van, hogy épp egyszerre kerülnek elő, és akkor a szoba minden négyzetcentiméterén rá lehet lépni valamire. Ami pedig indokolja, hogy játék szerteszét hever a lakásban, egy oka van: az, hogy egyszerűen képtelen vagyok a többi teendő mellett napi százszor összepakolni. Így marad a rámolás estére, addig pedig fokozottan ügyelünk arra, hogy rá ne lépjünk a műanyag, négy lábon guruló zsiráf nyakára. Nem neki rossz, hanem nekünk. Elmondani sem tudom, mennyire. A szülés ahhoz a fájdalomhoz képest semmi! Amúgy pedig szépen tanítgatjuk Lölőt pakolni. Nagyon ügyes, már teszi be a dobozba velünk a játékait, mielőtt fürdeni mennénk.

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A 21 esztendős sztárcsemete természetes báját és magabiztos stílusérzékét is édesanyjától örökölte.
Lifestyle
Hűséges társat keresel a mindennapokra? Ezekkel a négylábúakkal nem foghatsz mellé. Íme!
Lifestyle
Persze az, hogy kinek mi számít jónak az ágyban eltérő lehet, de egy biztos: az alábbi három csillagjegy alapvető tulajdonságai miatt nagyon aktív, ha szeretkezésről van szó. Ha velük összehoz a sors...