Recept

Sütőben sült gnocchi bolognai raguval

Imádjuk a bolognai ragut minden formában és mennyiségben!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 5. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

Sütőben sült gnocchi bolognai raguval

Hozzávalók:

BOLOGNAI RAGU

  • 1 kg Darált marha hús
  • 15 dkg Bacon
  • 15 dkg Sűrített paradicsom
  • 40 dkg Kockázott paradicsom konzerv
  • 2 dl Száraz vörös bor
  • 4 dl Alaplé/ Víz
  • 1 db Sárgarépa
  • 1 szál Angol zeller
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 1 ág Rozmaring (10-12cm)
  • 3 levél Bazsalikom
  • 3 tk Oregáno
  • 1 ek Liszt

GNOCCHI

  • 50 dkg Burgonya
  • 35 dkg Liszt
  • 5 dkg Vaj
  • 1 db Tojás
  • 1 csipet Szerecsendió

ÖSSZEÁLLÍTÁS

  • 400 g Mozzarella

EGYÉNI HOZZÁVALÓK

  • Ízlés szerint: Só, bors

Elkészítés:

BOLOGNAI RAGU

  1. Egy nagyobb lábasba tegyünk kevés zsiradékot, amiben ledinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzátesszük a kockára vágott bacont és átpirítjuk.
  2. Mehet bele a reszelt sárgarépa és a szintén apróra vágott zeller.
  3. Ezután ráöntjük a vörösbort, pároljuk pár percig, majd mehet beletesszük a darált marhahúst.
  4. Felforraljuk és felöntjük a paradicsomokkal. Eközben az alaplében elkeverjük a lisztet és beleöntjük a lábasba.
  5. Beletesszük a fűszereket és lefedve 1-1,5 órát pároljuk.

GNOCCHI

  1. A burgonyát héjában puhára főzzük, megpucoljuk és összetörjük.
  2. Összegyúrjuk a tojássárgájával, a sóval, szerecsendióval, a borssal és annyi liszttel, amennyit felvesz a tészta (kb. a fent leírt mennyiség). Könnyen formálható ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
  3. A tésztából 1-2 cm széles hosszú hengert sodrunk és ezeket 3 centis nudlikra vágjuk, úgy, hogy minden darabra a villát kicsit rányomjuk. Forró sós vízbe kifőzzük.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

  1. Előveszünk egy hőálló tálat és az aljára kanalazunk a raguból, mehet rá a kifőtt gnocchi, majd ráöntjük a maradék a ragut, a végén a beterítjük a mozzarellával.
  2. 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.
Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Recept
Sztárok
György, Sarolta és Lajos csak korlátozott időt tölthetnek nagyapjukkal, a királlyal, aminek hátterében érthető okok állnak, még ha elsőre talán meglepő is erről hallani.
Lifestyle
Egy régi vágy új értelmet nyerhet az Oroszlán számára. Napi horoszkóp.
Fashion&Beauty
Sarolta hercegnő édesanyja, Katalin hercegné karácsonyi koncertjén bűvölt el mindenkit, méghozzá egy olyan bájos ruhában, melynek egyik apró részletével Dianára emlékezett.
Sztárok
A McLaren 26 éves brit-belga versenyzőjéről mostanában nem csupán azért beszélnek, mert F1-es pilótaként zseniális tehetség, hanem szerelme miatt is, hiszen Norris egy igazi természetes szépséget...
Egészség
A szívünk egészsége roppant fontos, ilyenkor viszont hajlamosak vagyunk sok olyan ételt enni, ami nem tesz jót neki.
Lifestyle
Karácsony közeledtével sok helyen kerül egy kis finom sült kolbász az asztalra, de nem mindegy, hogyan készíted el.