Mogyoróvajas meggydzsemes muffin

A muffint mindenki imádja főleg, ha mogyoróvajas...

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 4. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Mogyoróvajas meggydzsemes muffin

Hozzávalók:

TÉSZTA

  • 15 dkg puha Vaj
  • 6 ek Méz
  • 2 dl Kefir
  • 2 dl Görög joghurt
  • 25 dkg Liszt
  • 15 dkg Teljes kiőrlésű liszt
  • 5 ek Mogyoróvaj
  • 15 dkg Meggydzsem
  • 1 csomag Vaníliás cukor
  • 2 db Tojás
  • 1 kk Sütőpor
  • 1 csipet Só

ZAB ROPOGÓS

  • 8 dkg Zabpehely
  • 3 ek Teljes kiőrlésű liszt
  • 2 ek Barnacukor
  • 1 tk Őrölt fahéj
  • 5 ek olvasztott Vaj

Elkészítés:

Tészta:

  1. Egy keverőtálba tesszük a tojásokat, a vajat, a mézet és elkezdjük lassú fokozaton keverni.
  2. Hozzáadjuk a kefirt, a joghurtot, a lisztet és a teljes kiőrlésű lisztet, a sütőport és a sót.
  3. Amikor elkészült a massza, egy kézi habverő segítségével nagy mozdulatokkal belekeverjük a mogyoróvajat úgy, hogy márványos maradjon.
  4. Muffin formákba adagoljuk a masszát, amit papírral kibéleltünk, és mindegyik tetejére egy kis kanál meggy dzsemet teszünk.

Zab ropogós

  1. A zabpelyhet, a lisztet, a teljes kiőrlésű lisztet, a barna cukrot és a fahéjat az olvasztott vajjal összekeverjük.
  2. A muffinok tetejére tesszük.
  3. 185 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!