Végh Nikola - gyógytornász, fizioterapeuta

Bemutatkozás

A mozgás, a tánc és a sport gyermekkorom óta központi szerepet játszanak az életemben. Aktív, vidám, pörgős életvitel jellemző rám, amelyet a hivatásomnak köszönhetően az egészség, mint fő érték szempontjából is átlátok és gyakorlom is.

Szakmai pályafutásom

Egyetemi éveim alatt aerobik edzőként, step aerobik és TRX oktatóként több helyen is dolgoztam. Tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Fizioterápiás Tanszékén, és részben Hamburgban ösztöndíjasként folytattam, majd a szakmai gyakorlatomat is Németországban, a Klinikum Konstanz intézményben teljesítettem. Diplomamunkám célkitűzése a TRX tartáskorrekcióban való alkalmazása volt.

Korábban Heim Pál Gyermekkórház Ortopédiai Osztályán dolgoztam, jelenleg pedig a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben dolgozom. Főként tartásjavítással, gerinc- és lábdeformitásokkal, derék-, csípő-, és térdfájdalommal küzdő gyermekekkel, felnőttekkel és sportolókkal foglalkozom.

Miben segíthetek?

Munkám során lágyrész kezeléssel, manuálterápiás fogásokkal, Schroth- és McKenzie terápiával, idegmobilizációval, és különböző eszközök (pl. TRX, fascia henger) bevonásával segítem elő a pácienseim gyógyulását.

Hitvallásom

Hiszem, hogy szakmámban nagyon fontos a naprakészség, a tudomány fejlődésének követése, nyitottság az új technikák, eszközök használata iránt. A folyamatos szakmai fejlődésem érdekében a különböző posztgraduális képzéseken való részvétellel igyekszem elsajátítani a komplex látásmóddal történő prevenciós és rehabilitációs kezelésekre vonatkozó különböző ismereteket.

A pácienseim állapotjavulása, a fájdalom megszűnése, és a hálás szavak mindig megerősítenek és tovább hajtanak. Mindig azon leszek, hogy velem együtt mások is átéljék a mozgás örömét, megszeressék, és ezzel együtt megtapasztalhassák megelőző és gyógyító hatásait. Ebben minden hozzám fordulónak lelkiismeretesen, legjobb tudásomnak megfelelően igyekszem segítségére lenni.

Itt tudsz tanácsot kérni

BUDAPESTI MOZGÁSSZERVI MAGÁNRENDELŐ

Cím: 1111, Budapest Budafoki út 15.

Telefon: +36-70-425-8590

E-mail: [email protected]

Weboldal: bmm.hu vagy veghnikola.bmm.hu

Eddig megjelent cikkek

Te is csinálod őket, pedig károsak - Ez a 2 gyakorlat tiltólistás!
Egészség
Ez az írás azoknak szól, akik időt és energiát nem spórolva jóhiszeműen foglalkoznak magukkal, a testükkel, az...
Életkoronként változik, mi a legjobb sport a gyereknek - Itt a szakértő listája
Egészség
Mi legyen tanítás után a gyerekkel? Gondoljunk csak bele: gyermekünk egész nap az iskolában ül. A tanulással töltött...
Hogyan éljünk szexuális életet derékfájdalom esetén?
Egészség
A derékfájdalom az egyik leggyakoribb mozgásszervi probléma, amellyel orvoshoz fordulunk. Az emberek 80%-a szenved...
Felpörög az anyagcsere és csökken a zsírtömeg, ha ezt csinálod
Egészség
A mozgásszegény életmód a civilizált társadalom velejárója. Egyre kevesebb fizikai aktivitással jár a mindennapi élet,...
Így megy tönkre a testünk, ha állandóan ülünk, és ezt tehetjük ellene
Egészség
A technika fejlődésével észrevétlenül kúszik be mindennapjainkba az ülő testhelyzet, pedig az emberi testet nem ülésre...