Egészség

Életkoronként változik, mi a legjobb sport a gyereknek - Itt a szakértő listája

Mi legyen tanítás után a gyerekkel? Gondoljunk csak bele: gyermekünk egész nap az iskolában ül. A tanulással töltött órák száma egyre csak nő, az ismeretanyag és a házi feladat mennyisége csak gyarapszik, az iskolatáska alatt egyre jobban roskadozik a kis fejlődő szervezet. Lelkiismeretes szülőként ennek fényében jól át kell gondolnunk, hagyjuk-e gyermekünket délután a számítógép előtt ücsörögni, avagy a kellemeset a hasznossal egybekötve, valamilyen más tevékenységet választunk neki az iskola utáni órákra.

Végh Nikola - gyógytornász, fizioterapeuta

A mozgás, a tánc és a sport gyermekkorom óta központi szerepet játszanak az életemben. Aktív, vidám, pörgős életvitel jellemző rám, amelyet a hivatásomnak köszönhetően az egészség, mint fő érték szempontjából is átlátok és gyakorlom is. A Heim Pál Gyermekkórház ortopédiai osztályán és a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben dolgozom, főként tartásjavítással, gerinc- és lábdeformitásokkal, derék-, csípő-, és térdfájdalommal küzdő gyermekekkel, felnőttekkel és sportolókkal foglalkozom. Kérdésed van? Ide kattintva tudsz segítséget kérni!

Minden gyereknek fontos a sport

Mivel a mozgásfejlődésnek igen érzékeny időszaka az iskolás kor, a mentális képességek fejlesztése mellett mindenképp érdemes valamilyen sporttevékenységet beiktatni a mindennapokba. A sport megfelelő ingereket biztosít a fejlődő szervezet számára. Segít a mozgásszervi panaszok, a tartáshibák és az elhízás kialakulásának megelőzésében. Pozitívan befolyásolja a keringési- és az immunrendszer működését, erősíti a csontokat, fejleszti az izmokat, javítja a hangulatot, frissítően hat az agyműködésre és normalizálja az energiaszintet. Ezek után nem is kérdés, mit kezdjünk gyermekünkkel a tanítás után! Most már számos iskola kínál délutáni programlehetőségeket, de szóba jön a közeli sportegyesületek, klubok felkeresése is.

Melyik életkorban milyen sportokat érdemes választani? Lapozz!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
A 2022-es Dancing with the Stars ezúttal is egy hatalmas, fergeteges hangulatú élő show-al zárult, ahol a nézők óriási meglepetéseknek lehettek szemtanúi, az est végén pedig az is kiderült, melyik...
Fashion&Beauty
Rengeteg olyan kombináció van, ami felvéve tökéletesen kiegészíti egymást. Ilyen a következőkben bemutatott ing-baseball sapka párosítás is, amivel tele van jelenleg minden közösségi oldal.
Sztárok
Katalin hercegné már túl van a negyedik X-en, emellett három gyermeket is a világra hozott, de továbbra is kirobbanó formában van, így nem meglepő, hogy sokan kíváncsiak arra, vajon mivel éri ezt el.