Egészség

Ha már nem bírod a kínokat - Megoldások migrénre

Statisztikák szerint az erős fejfájással, szédüléssel, látászavarral és akár hányingerrel járó migrénes rohamok a népesség kb. 10%-át is érintik, és sajnos ez a szám évről évre növekszik. A migrén nem válogat, férfiakat és nőket egyaránt meggyötör, ugyanakkor jellemzően több nőt érint, mint férfit. Általában fiatalkorban jelentkezik először, pontos kiváltó okát azonban még nem ismerjük, több tényező is szerepet játszhat benne. Aki már tapasztalta ezt a kínzó rosszullétet, tudja, hogy nagyon nehezen megállítható és visszafordítható tünetegyüttesről van szó, ezért minden megelőzési lehetőséget meg kell ragadni!

Dr. Moravcsik Bence Balázs - ortopéd, traumatológus szakorvos, gerincgyógyász

Már gimnazistakánt elköteleztem magam a gyógyítás mellett. Hiszem, hogy a páciens bizalmának elnyerése a legfontosabb, hiszen az együttműködése nélkül a gyógyulás is tovább tart. Nagy hangsúlyt fektetek a kölcsönös párbeszédre, a közérthető kommunikációra. Az emberi testben minden mindennel összefügg, ezért a mozgásszervi panaszok felderítése mellett a pszichét sem hagyom figyelmen kívül. Kérdésed van? Ide kattintva tudsz segítséget kérni!

Mi okozhat migrént?

A sok stressz és feszültség a mindennapok során a migrén megjelenésére hajlamosítanak, azonban ezek mellett egyéb környezeti tényezők is befolyásolják kialakulását. Megelőzésképp a stresszmentes életmód kivitelezése napjainkban sajnos szinte lehetetlen, főleg a fiatal, és középkorú felnőttek életében.

Gyakran előfordul, hogy a sok stressz fizikai tüneteket okoz, például izomgörcsöket, izomfájdalmat, merevséget. Amikor ilyen mozgásszervi feszültség a nyaki tájékon vagy tarkónál alakul ki, annak könnyen migrén lehet a vége. A mozgásszervi eredetű migrén orvosi magyarázata, hogy a nyakizmokat érintő, krónikus izommerevség, vagy izomgörcs kialakíthat ún. csigolyablokkokat. A felső csigolyák közötti apró mélyizmok ebből eredő funkciózavara pedig migrénes fejfájást okozhat.

Mit tehetek a fájdalmak ellen? Lapozz!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Egészség
Egészség
A fogamzásgátló tabletták a terhességmegelőzés egyik legnépszerűbb formái Magyarországon is az óvszer mellett. Most megmutatjuk, mi történik, ha elfelejtetted bevenni az adagodat.
Utazás
Ez lesz a világ 6.legmagasabb épülete.
Utazás
Magyarországon rendkívül népszerű ez a hely a turisták körében, de balesetveszélyessé vált, így le kellett zárni.