Sztárok

Ennyit változtak az évek során: hosszú idő után ismét közös fotón pózolnak a Família Kft. egykori sztárjai

Különleges "osztálytalálkozóra" sereglettek össze a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb hazai tévésorozatának hajdani szereplői.

Azok a kilencvenes évek...

Felesleges volna szépíteni: a kilencvenes évek a kétes értékű, mégis szórakoztató hazai tévésorozatok virágkora volt. Ha mélyen magunkba nézünk, akkor töredelmesen bevallhatjuk, hogy Horváth Ádám csaknem másfél évtizeden át hömpölygő teleregényét, a Szomszédokat sem a fantasztikusan lebilincselő története és remek dramaturgiája miatt néztük, hanem inkább azért, mert csodás korrajzként mutatta be a rendszerváltás zűrzavaros, de mára nosztalgikussá színeződött éveit. A hasonló hosszúságú - 1991 és 1999 között vetített - Família Kft. is inkább azért maradt meg az emlékezetünkben, mert ez volt az első nyugati (amerikai) mintára készített sitcom Magyarországon, és mert néha Kassák Lajos életművét megszégyenítően szürrealista jelenetek, lehetetlenül kerge karakterek, szinte már szórakoztatóan debil szituációk sorjáztak a képernyőn. A Família Kft. az "annyira rossz, hogy szinte már jó" kategória iskolapéldája. Köszönőviszonyban nem volt a magyar valósággal, a figurái szinte kivétel nélkül életidegenek voltak, a párbeszédei pedig irritálóan kimódoltak, de aki szeretné tudni, milyen tévészériák is futottak a rendszerváltás utáni Magyarországon, milyen kép élt akkor bennünk az amerikai életstílusról, a kapitalizmusról, a nyugati szabadságról, és milyen hamis mítoszokat teremtett akkoriban a televízió, annak muszáj egy próbát tennie e produkcióval, mely - a már említett nosztalgia miatt - tengernyi hibája miatt is bír némi élvezeti értékkel. Ráadásul a színészei is hatalmas sztárokká avanzsáltak a kilencvenes években. Régóta nem láthattuk őket együtt, most viszont - hosszú évek után - ismét közös fotón pózoltak.

Lapozd fel galériánkat, jön a Família Kft. sztárjainak osztálytalálkozója!

A Szép-család a kilencvenes évek hajnalán "költözött be a nappalinkba", a főszereplő házaspárt Esztergályos Cecília és Ádám Tamás alakította, mellettük pedig Baranyi László, Xantus Barbara, Csonka András, Lorán Lenke, Reviczky Gábor és számos más ismert színész játszott még fontos szerepeket.
Kattints a további képekért!

Rowan Atkinson, azaz Mr. Bean három gyermek édesapja: idősebbik lánya, Lily mostanra felnőtt nővé érett, kettejük kapcsolata azonban az utóbbi években nagyon megromlott.

Leadfotó: Facebook / Atempo.sk

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
A tócsni bármikor jó választás: noha egy roppant egyszerű ételről van szó, néhány finom mártogatóssal igazán remek gasztronómiai élményt tud nyújtani – az elkészítési folyamat során azonban nem árt...
Sztárok
Puskás Peti és a felesége, Puskás-Dallos Bogi érthetően nagyon megijedtek. Hirtelen nem is tudták, hogy mihez kezdjenek.
Lifestyle
Bár tavaszias marad az időjárásunk, de mégis lesz olyan jelenség, ami nagy kellemetlenséget fog okozni. Térképen mutatták meg, hol kell rá számítani Magyarországon!