Alec Baldwin-ügy: valaki szándékosan cserélte ki éles lőszerre a vaktöltényt?

A westernfilmben dolgozó fegyvermester ügyvédje állt elő ezzel a felkavaró elmélettel.

Sok körülmény még tisztázatlan

Október végén az egész világot megrázta a hír, miszerint a Rust című westernfilm forgatásán véletlenül elsült a kellékfegyver az Oscar-jelölt Alec Baldwin kezében, a produkció vezető operatőre, Halyna Hutchins pedig halálos sérülést szenvedett. A 42 esztendős operatőr, aki pályáját oknyomozó újságíróként kezdte, majd gyakorlatilag egy véletlen folytán kötelezte el magát a filmkészítés mellett, az utóbbi néhány esztendőben kezdett egyre komolyabb hírnevet szerezni magának a tengerentúlon. Ambiciózus, energikus, merész álmokat kergető, feltörekvő művészként tartották számon, akire minden bizonnyal fényes jövő várt volna még Hollywoodban. Korai és értelmetlen halála mindenkit őszintén megrendített.

Később pedzegetni kezdték, hogy a 63 esztendős Baldwin börtönbe is kerülhet a tragikus esemény miatt, hiszen a Rust című westernnek nemcsak főszereplője, de executive producere is volt - a forgatást a baleset miatt felfüggesztették -, így egyetemlegesen felel mindenért, ami a munkálatok közben zajlott.

A szomorú esemény körülményeiről azóta újabb és újabb részletek láttak napvilágot, ellenben számos fontos mozzanatot még mindig nem sikerült megnyugtatóan tisztázni. Még mindig nem derült ki például, pontosan hogyan kerülhetett éles lőszer a vaktöltények közé. A Rust című western fegyvermesterének ügyvédje most meglepő teóriával állt elő: szerinte nem kizárt, hogy valaki szándékosan helyezte el az éles lőszert abban a dobozban, ami vaktöltényeket szokott tartalmazni.

Fotó: Profimedia - Red Dot

Lapozz, a cikk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2