Megrázó részletek derültek ki az Alec Baldwin és Halyna Hutchins tragédiájáról tett vallomásokból

Egyre több információ lát napvilágot a forgatáson elsülő kellékfegyver okozta tragédiáról.

Tragédia a filmforgatáson

Ahogyan arról a Femcafe is beszámolt, szörnyű tragédia történt egy Új-Mexikói forgatáson, amikor elsült egy kellékfegyver a világhírű amerikai színész, Alec Baldwin kezében a Rust című westernfilm forgatásán, ennek következtében meghalt a produkció vezetőoperatőre, a 42 éves Halyna Hutchins, Joel Souza rendező pedig megsérült.

A nyomozás rögtön elindult, a fejleményeket pedig a világsajtó is figyelemmel kíséri. Sorra jelennek meg cikkek, ahogy kiderülnek a tragédia újabb részletei. Az operatőr még aznap, csütörtökön belehalt a sérüléseibe, Souzát pedig a vállán érte lövés, ő viszonylag hamar távozhatott a kórházból, pénteken már vallomást tudott tenni a rendőrségen.

A CNN azt írja, a rendező elmondása alapján Baldwin éppen a fegyver előrántását gyakorolta egy templomi díszletben, amikor bekövetkezett a baleset. Souza Hutchins mögül figyelte a jelenetet, ahogyan a színész a pisztolytáskájából az ellenkező oldali kezével előkapja a fegyvert, amikor az elsült. A rendező egy ostorcsapásszerű hangról, majd egy hangos pukkanásról számolt be az eskü alatt tett vallomásában. Souza elmondása szerint a lövés után Hutchins a gyomrát fájlalta, miközben a hasát fogta.

További részletekért lapozz!

Oldalak