Sztárok

Börtönbe kerülhet Alec Baldwin

Alec Baldwin egy kellékfegyverrel halálosan megsebesített egy operatőrt, akár gondatlanságból elkövetett emberölés is lehet ügyből. Ennyi időt tölthet börtönben a színész, amennyiben elítélik.

Akár börtönbe is kerülhet

Ahogyan arról a Femcafe is beszámolt, szörnyű tragédia történt egy Új-Mexikói forgatáson, amikor elsült egy kellékfegyver a világhírű amerikai színész, Alec Baldwin kezében a Rust című westernfilm forgatásán, ennek következtében meghalt a produkció vezetőoperatőre, a 42 éves Halyna Hutchins, Joel Souza rendező pedig megsérült.

Alec Baldwin összeroppant az események súlya alatt, az eset után önszántából tett vallomást, a nyomozók kihallgatták, mielőtt a világhírű színész elhagyta volna a forgatást. A hvg.hu cikke szerint azonban akár gondatlanságból elkövetett emberölés is lehet az operatőr halálát okozó ügyből, ami akár 18 hónap szabadságvesztéssel büntethető.

Mivel Baldwin nemcsak a főszereplője, hanem az executive producere (leginkább főgyártásvezetőként fordítható le az elnevezés) is a készülő filmnek, egyetemlegesen felel mindenért, ami a munka során történik, így őt terhelheti a felelősség a forgatáson bekövetkezett halálos balesetért. „Ami most történt, az olyan, mintha ittas vezetés közben halálra gázolnál valakit. A dolog nyilván nem volt szándékos, mégis valakinek az életébe került, és ezért az elkövetőnek felelnie kell” – idézi a lap a New York Post által megkérdezett Joseph Costa Los Angeles-i ügyvédet.

Denise Bohdan Los Angeles-i védőügyvéd azt emelte ki, hogy Baldwinnak még akkor is „jogi rémálom” lesz, ha az emberölés vádja nem is nyer bizonyítást, hiszen a büntetőper mellett ott lesz még a polgári per is, melyben vélhetően többmilliós kártérítést igényelnek majd tőle.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Puskás Peti és a felesége, Puskás-Dallos Bogi érthetően nagyon megijedtek. Hirtelen nem is tudták, hogy mihez kezdjenek.
Lifestyle
Bár tavaszias marad az időjárásunk, de mégis lesz olyan jelenség, ami nagy kellemetlenséget fog okozni. Térképen mutatták meg, hol kell rá számítani Magyarországon!
Sztárok
Ugyebár anno Majka és Nádai Anikó is egy ikonikus valóságshowban tűnt fel először a tévében. Ez most visszatér az RTL képernyőjére!