Börtönbe kerülhet Alec Baldwin

Alec Baldwin egy kellékfegyverrel halálosan megsebesített egy operatőrt, akár gondatlanságból elkövetett emberölés is lehet ügyből. Ennyi időt tölthet börtönben a színész, amennyiben elítélik.

Akár börtönbe is kerülhet

Ahogyan arról a Femcafe is beszámolt, szörnyű tragédia történt egy Új-Mexikói forgatáson, amikor elsült egy kellékfegyver a világhírű amerikai színész, Alec Baldwin kezében a Rust című westernfilm forgatásán, ennek következtében meghalt a produkció vezetőoperatőre, a 42 éves Halyna Hutchins, Joel Souza rendező pedig megsérült.

Alec Baldwin összeroppant az események súlya alatt, az eset után önszántából tett vallomást, a nyomozók kihallgatták, mielőtt a világhírű színész elhagyta volna a forgatást. A hvg.hu cikke szerint azonban akár gondatlanságból elkövetett emberölés is lehet az operatőr halálát okozó ügyből, ami akár 18 hónap szabadságvesztéssel büntethető.

Mivel Baldwin nemcsak a főszereplője, hanem az executive producere (leginkább főgyártásvezetőként fordítható le az elnevezés) is a készülő filmnek, egyetemlegesen felel mindenért, ami a munka során történik, így őt terhelheti a felelősség a forgatáson bekövetkezett halálos balesetért. „Ami most történt, az olyan, mintha ittas vezetés közben halálra gázolnál valakit. A dolog nyilván nem volt szándékos, mégis valakinek az életébe került, és ezért az elkövetőnek felelnie kell” – idézi a lap a New York Post által megkérdezett Joseph Costa Los Angeles-i ügyvédet.

Denise Bohdan Los Angeles-i védőügyvéd azt emelte ki, hogy Baldwinnak még akkor is „jogi rémálom” lesz, ha az emberölés vádja nem is nyer bizonyítást, hiszen a büntetőper mellett ott lesz még a polgári per is, melyben vélhetően többmilliós kártérítést igényelnek majd tőle.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak

  • 1
  • 2