Zöldségek és gyümölcsök, amelyeknek júniusban van a szezonja - A cseresznyétől a zöldborsóig

Egy hónapja írtunk azokról a zöldségekről és gyümölcsökről, amelyeknek májusban kezdődött a szezonja, most pedig jöjjenek a júniusi finomságok!

Cseresznye

Sokan vártuk már a cseresznye-szezont és végre itt van! Nem csak az íze finom, hanem nagyon egészséges is. A piros gyümölcsben megtalálható többek között az A- és C-vitamin, de olyan ásványi anyagokat is tartalmaz, mint például a vas, a magnézium és a kalcium. Ha leszedtük a fáról, vagy bevásároltunk belőle a piacon, fogyasztásig hagyjuk a szemeken a szárakat, hiszen, ha leszedjük, sokkal hamarabb megromlik. Felhasználási mődja nagyon sokrétű, sokan készítenek belőle befőttet vagy lekvárt, sőt, akár pálinkát is. Frissen nagyon finom leves főzhető belőle, de süteményekhez is kiváló alapanyag.

Miért fogyaszd?

Mit készíts belőle?

Meggy

Rokonához, a cseresznyéhez képest kissé savanykásabb ízű a meggy. Kiváló antioxidáns, segíti a fogyást, tele van vitaminokkal és az izmokat is regenerálja. Számtalan módon felhasználható, nagyon egészséges, ha lé formájában isszuk, de íze remekül illik az édes süteményekhez is. Eltehetjük befőttnek vagy akár lekvárt is főzhetünk belőle.

Miért fogyaszd?

Mit készíts belőle?

Málna

A málna nagyon egészséges, C-vitaminban és vasban gazdag. Az aprócska piros gyümölcs leszedés után már nem sokáig áll el, így célszerű minél hamarabb elfogyasztani. Isteni szörp készíthető belőle, beletehetjük gyümölcslevesekbe, de remekül illik mártásként a húsételek mellé.

Miért fogyaszd?

Mit készíts belőle?

Még 2 szezonális finomságot találsz a következő oldalon!

Fotók: staywellblog.walgreens.com, relishit.wordpress.com, rawismyreligion.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!