Cseresznyebefőtt - Recept

A cseresznyebefőttnek egyszerűen lehetetlen ellenállni! Gondoljunk már most a téli időszakra és tegyük el a gyümölcsöt akkorra, amikor már sem a kertünkben, sem a piacokon nem juthatunk hozzá.

Hozzávalók

  • 5 kg cseresznye
  • 1,5 kg nyírfacukor
  • 2,5 l víz

Elkészítés

A gyümölcsöket tisztítsuk meg: szedjük le a szárukat és mossuk meg, majd töltsük bele a kiforrázott befőttes üvegekbe. Készítsünk szirupot: a nyírfacukrot főzzük össze a vízzel, szedjük le a habját, majd öntsük a gyümölcsökkel teli üvegekbe. Nem kell, hogy teljesen megteljen, mert a gyümölcs is engedhet levet. Ezt követően zárjuk le jól az üvegek tetejét, majd üvegestől forraljuk nedves gőzben 7-8 percig és hagyjuk kihűlni.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: pixelatedcrumb.com

Oldalak

Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.