Főzés nélküli málnabefőtt - Hogy ne csak nyáron ehessünk belőle

A málna az egyik kedvenc gyümölcsünk, éppen ezért készítünk belőle befőttet, hogy ne csak nyáron ehessünk belőle. Mutatjuk, hogyan csináljuk!

Hozzávalók

  • 2 kg málna
  • 1,2 kg cukor
  • 1 mk nátrium-benzoát
  • 1 ek citromlé

Elkészítés

A málnát alaposan mossuk át, majd tegyük egy tálba. Szórjuk meg a tetejét a cukorral, hagyjuk így néhány órán keresztül, hadd eresszen levet. Ha ez megtörtént, kis üvegekbe adagoljuk a gyümölcsöt. A megmaradt levet keverjük el a nátrium-benzoáttal és a citromlével, majd öntsük az üvegekbe ezt is. Zárjuk le az üvegeket és száraz, hűvös helyen tartsuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: rawismyreligion.com

Oldalak

Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.