Zöldségek és gyümölcsök, amelyeknek májusban kezdődik a szezonja - Le ne maradj róluk!

Korábbi cikkünkben bemutattunk 4 zöldséget, gyümölcsöt, aminek áprilisban volt a szezonja, most pedig 4 olyan finomságot gyűjtöttünk össze, amelyek májusban kezdenek el teremni.

Sóska

A sóska egy kissé elhanyagolt, ám annál fontosabb zöldségünk. Igazi C-vitamin-bomba, de található benne foszfor és vas is. Erősíti az immunrendszert és vizelethajtó hatása van. Íze kissé savanykás, hatása pedig frissítő. Legjobb, ha betakarításkor a már kifejlett leveleket szedjük le, a kisebbeket pedig még hagyjuk nőni. Frissen az igazi, de szedés után a hűtőben tárolva még 1-2 napig eláll. Kiváló leves és főzelék készíthető belőle, de akár salátának is fogyaszthatjuk.

Miért fogyaszd?

Mit készíts belőle?

Spenót

A kissé kesernyés ízű, a gyermekek körében nem túl népszerű zöldség a sóskához hasonlóan tele van vitaminokkal (A-, B- és C-vitamin). Leszüretelve hűtőben 4-5 napig tárolhatjuk. Fogyaszthatjuk nyersen: köretként, húsok mellé kiváló, remek alapanyaga a salátáknak, de többnyire főzelék vagy leves készül belőle.

Miért fogyaszd?

Mit készíts belőle?

Még 2 szezonális finomságot találsz a következő oldalon!

Fotók: transplantingtraditions.com, craftitbaeit.com

Oldalak

Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.
Sztárok
Sokan felfigyeltek arra, hogy Ördög Nóra súlya a karrierje fellendülése óta nem igazán ingadozik. Most elárulta, hogy tud még mindig ilyen csúcsformában lenni.
Lifestyle
Bár sokan nem veszik észre és igencsak félvállról veszik a jelenséget, a kemény víz otthonunkban bizony igencsak sok negatív következménnyel járhat.