Spenótos ricottás táska - Pont olyan, mint a pékségekben

A gyerek folyamatosan sír a péksüteményeknél, hogy olyat enne másnap reggelire? Ne tömjük őket tartósítószerrel és adalékanyaggal, hanem süssünk nekik magunk ilyen finomságot, hiszen a konyhában pikk-pakk el lehet készíteni!

Hozzávalók (14 darabhoz)

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 tojás a kenéshez
  • szezámmag és lenmag a szóráshoz

A töltelékhez

  • 20 dkg ricotta
  • 20 dkg spenót
  • só, bors

Elkészítés

A tészta alapanyagait tálba öntjük, majd összegyúrjuk. Egy keményebb tésztát kell kapnunk. Pihentessük a hűtőben 1 órát. A spenótleveleket lobogó vízbe tesszük és 2 perc alatt megfőzzük. Kinyomkodjuk belőle a vizet. A kihűlt levelekhez hozzákeverjük a ricottát és ízesítsük sóval, borssal. A tésztát kivesszük a hűtőből és 2 cm vastagra nyújtjuk. Töltsük meg a spenótos ricottával, majd összecsipkedve zárjuk le a széleit. Kenjük meg a tetejét tojással, szórjuk meg a pirított szezámmaggal és lenmaggal. 190 fokos sütőben 20 perc alatt elkészül. Uzsira, reggelire is kiváló, ráadásul az előkészített batyuk a fagyasztóban akár egy hónapig is elállnak, így minden reggel friss sütit csomagolhatunk a gyermeknek.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: indieplate.com

Oldalak

Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.
Sztárok
Sokan felfigyeltek arra, hogy Ördög Nóra súlya a karrierje fellendülése óta nem igazán ingadozik. Most elárulta, hogy tud még mindig ilyen csúcsformában lenni.