Krémes olasz sütemény babapiskótával

Ha szereted a könnyed, krémes édességeket, akkor jó helyen jársz: vendégszerzőnk, a PaleoVital blog szerkesztője egy ellenállhatatlan olasz desszert receptjét osztja most meg velünk.

Zabaglione babapiskótával és málnapürével

A személyes ismeretség rengeteget jelent. A napokban megismerkedtem Dallával, és örömmel tettem ígéretet arra, hogy az ő blogjáról is megosztok veletek recepteket. A Dalla cucina per te blognak van egy paleos “fejezete” – közel 300 recepttel. Lássuk akkor azt a receptet, amit most elsőre kiválasztottam nektek.

A receptben találtok babapiskóta receptet is, amit ha van formátok, akkor megsüthetitek otthon. Sajnos eddig még Magyarországon nem találtam ilyen formát. Csak babapiskóta kiszúróm van, amit kizárólag gyúrt tésztához lehet használni. …, szerintem gond egy szál se, mert kocka formában megsütött piskótát is tehetünk a krémbe.

Babapiskóta

(Savoiardi) {cukor- és lisztmentesen, hagyományos recept}

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 1 ek cukor(pótló), lehet több is
  • 1 tk kókuszvirágcukor (elmaradhat)
  • 1 ek (12 g) kókuszliszt
  • 1 enyhén púpozott ek (15 g) tápiókakeményítő
  • 2 ek mandula, őrölt
  • 1 mk kezeletlen citrom reszelt héja (most készen vett, bio)
  • 2 ek vaj / kókuszzsír, olvasztva

Elkészítés

1. A sütőt alsó-felső állásban felkapcsolom 180 °C-ra. Egy tepsit sütőpapírral kibélelek vagy enyhén, papírtörlővel kizsírozok egy eclair-sütőformát. (Most Städter eclair-babapiskóta sütőformát használtam.)

2. Egy tálkában összekeverem a mandulát, a kókuszlisztet és a keményítőt.

3. A vajat/kókuszzsírt egy pici tálkában megolvasztom.

4. A tojásokat egy magasfalú keverőedénybe teszem.

5. Hozzáadom a cukrokat és a citromhéjat és magas fokon kézi robotgéppel addig verem, míg fehér habot nem kapok és a hab a többszörösére nem, de ne legyen még teljesen kemény.

6. Az olvasztott vajat hozzákeverem a habhoz.

7. A mandulás keveréket fakanállal óvatosan hozzákeverem a tojáshabhoz. 8. Egy evőkanállal megtöltöm a sütőforma mélyedéseit, betolom a sütőbe és kb. 15-17 percig sütöm. Akkor jó, ha már barnul a széle. Ha nincs formánk, akkor több keményítő kell bele (legalább 1 ek-nyi), és habzsákból tudjuk a masszát a tepsire nyomni. 9. Kiveszem és rácson hagyom hűlni. Ilyenkor még puha, de másnap, elölhagyva ropogós lesz.

Oldalak

Lifestyle
Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés során. Vajon te is itt hibáztál eddig?
Sztárok
Ha ezt túl fogja élni Krausz Gábor és Mikes Anna szerelme, akkor valószínűleg mindent. A sztárpáros igyekezett megnyugtatni a rajongókat.
Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...