Zöldségek és gyümölcsök, amelyeknek júliusban van a szezonja - A görögdinnyétől az uborkáig

Korábban írtunk azokról a zöldségekről és gyümölcsökről, amelyeknek még júniusban kezdődött a szezonja, most pedig azokat a finomságokat mutatjuk be, amelyekhez júliusban juthatunk hozzá.

Sárgabarack

Sárgás-pirosas árnyalatú, lédús és igen kellemes ízű gyümölcs a sárgabarack. Érdemes nyersen fogyasztani, hiszen így a legfinomabb, ráadásul tele van antioxidánsokkal, de szerencsére a benne lévő vitaminokat és ásványi anyagokat aszalás közben sem veszíti el. A fáról leszedve viszonylag hamar megromlik, ezért ha tovább szeretnénk tárolni, tegyük hűtőbe. Isteni dzsem készíthető belőle, érdemes kipróbálni.

Miért fogyaszd?

Mit készíts belőle?

Őszibarack

Kínában őshonos, de szerencsére nálunk is terem az őszibarack. Szezonja nyár közepétől - nevéhez hűen - egészen szeptember végéig tart. Az érett barackokat érdemes minél hamarabb elfogyasztani, hiszen elé hamar megromlik, hűtőben is csak néhány napig áll el. Lekvárját viszonylag sok ideig tart elkészíteni, de megéri a fáradságot.

Miért fogyaszd?

Mit készíts belőle?

Sárgadinnye

Nem csak nagyon finom, de igazi szomjoltó gyümölcs a sárgadinnye, hiszen víztartalma 90 százalékos. Igen egészséges, tele van vitaminokkal (A- és C-vitamin), valamint ásványi anyagokkal (például vas, nátrium, kálium, magnézium). Hatásos a gyulladásos betegségek ellen, de a cukorbetegek csak mértékkel fogyasszák, hiszen cukortartalma igen magas.

Miért fogyaszd?

Mit készíts belőle?

Görögdinnye

Az egyik legnépszerűbb nyári gyümölcs a görögdinnye, nevével ellentétben Afrikából származik. Nagyon magas a víztartalma, így kiválóan hidratálja szervezetünket. Gazdag A-vitaminban, valamint olyan ásványi anyagokban, mint például a kálium, a kalcium vagy éppen a vas. Javítja az emésztést és jót tesz az ízületeknek.

Miért fogyaszd?

Mit készíts belőle?

Még 2 szezonális finomság leírását találod a következő oldalon, lapozz!

Fotók: enchantedemporium.co.uk, bgr.com, isinginthekitchen.wordpress.com, livelovefruit.com

Oldalak

Sztárok
Visszafogott, elegáns, mégis sikkes és nagyon csinos – talán ezekkel a szavakkal lehetne a leginkább jellemezni Ránija királyné meseszép kék ruháját, ami természetesen remekül állt a jordán király...
Fashion&Beauty
Elsőre úgy tűnhet, hogy Katalin hercegné kedvenc frizuráját bonyolult elkészíteni, azonban egy meglepően egyszerű praktikának köszönhetően pillanatok alatt megvalósíthatod te is – ráadásul nem is...
Lifestyle
Ha felismered az elrejtett állatot ebben az új optikai illúzióban, az azt jelenti, hogy egy született vezető vagy, különösen a munka terén.