Orosz különlegesség - Sertésragu Stroganoff módra
Az orosz konyha nagyon változatos, különleges, és a sok zöldségnek köszönhetően egészséges.
Hozzávalók:
- 1,2 kg sertéscomb
- 4-5 evőkanál olaj
- 2 fej fokhagyma
- 50 dkg csiperkegomba
- 3-4 evőkanál liszt
- 1 evőkanál ételízesítő
- 6 db csemegeuborka
- 1,5 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál mustár
- só, fehérbors
- a díszítéshez petrezselyemzöld
Elkészítés:
A húst szeletekre, majd csíkokra vágjuk. Egy nagyobb lábosban olajat hevítünk. A húscsíkokat adagonként megpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és kivesszük.
A vöröshagymát vékony csíkokra metéljük, a gombát felszeleteljük. A visszamaradt zsiradékban mindkettőt 5 percig pároljuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, liszttel megszórjuk, és kissé megpirítjuk. Állandó keverés mellett körülbelül 1 liter vízzel felöntjük. Felforraljuk, majd belekeverjük az ételízesítőt. A húst beletesszük a szószba és alacsony hőfokon körülbelül 15 percig főzzük.
Az uborkát szálasra metéljük és a zöld borssal együtt a raguhoz adjuk. A főzőtejszínnel felöntjük, végül a mustárral, sóval, borssal pikánsra ízesítjük. Petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk. Párolt rizs, friss kenyér, vagy krokett ajánlott hozzá.
Szerző: Noémi