Fűszeres almakompót - Istenien finom
Az őszi szezon slágergyümölcse az alma. Utóbbiból nagyon finom kompótot készíthetünk, amely kicsik és nagyok kedvence egyaránt. Ráadásul roppant egyszerű és gyors.
Hozzávalók:
- 1,5 kg alma
- 3 rúd fahéj
- pár db szegfűszeg
- pár db szegfűbors (ha őrölt, akkor egy csipetnyi)
- 1 citrom
- ízlés szerint cukor (kb. 6-8 kanál)
Elkészítés:
Megpucoljuk, kicsumázzuk és felszeleteljük az almákat. Az almaszeleteket beletesszük egy lábasba, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Megfűszerezzük, hozzáadjuk a citrom levét, és a héjából egy darabot. Addig főzzük, amíg az alma meg nem puhul. Arra kell vigyázni, hogy miután levesszük a tűzről még tovább puhulhat, ezért ne főzzük szét! Ha megfőttek az almaszeletek, akkor vegyük ki a fűszereket, a citromhéjat, és tegyük kis tálakba.