Van, amire nem lehet nemet mondani - Az epres-túrós palacsinta pont ilyen

Csak egy kis gyümölcs, és már nem is hagyományos az a desszert.

Epres-túrós palacsinta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2-3 dl szóda (a tészta sűrűségétől függően)
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 0,5 dl olaj

A töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 20 dkg eper
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek tejföl

Elkészítése:

A tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet, amihez apránként adagoljuk a tejet és simára keverjük. Hozzáadjuk a tojást, az olajat és sózzuk. A sütéshez akkor fogjunk csak hozzá, ha már nem csomós a tészta! A palacsintasütőt csak az első palacsinta készítése előtt kell kiolajoznunk, utána már nem lesz rá szükség, hiszen a tésztában lévő olaj pontosan elég ahhoz, hogy ne ragadjon le. A sütést forró serpenyőben kezdjük, amibe vékony rétegben csorgatjuk a tésztát. Ha egyenletesen eloszlott benne, mindkét oldalát megsütjük.
A töltelékhez a túrót összetörjük, belekeverjük a vaníliás cukrot és a citromhéjat, a végén pedig tejföllel krémesítjük. A palacsintákat megkenjük a masszával, amit megpakolunk a felkarikázott eperdarabokkal, majd óvatosan összehajtogatjuk. A kész palacsinták tetejét porcukorral is megszórhatjuk.

További epres finomságokért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!