Hideg joghurtos uborkaleves – ezt még főznöd sem kell

A melegben hűsít, a hűvösben egyszerűen csak jókedvre derít.

Hideg joghurtos uborkaleves

Hozzávalók:

  • 1 kg fürtös uborka
  • 0,5 l krémesebb, sűrű joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • kapor
  • bors

Elkészítése:

A meghámozott uborkát apróra turmixoljuk vagy lereszeljük, majd elkeverjük a joghurttal. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, végül beleszórjuk a petrezselymet és a kaprot ízlés szerint. Jól átkeverjük az egészet és már akár kanalazhatjuk is, hiszen elkészült.

A következő oldalon ínycsiklandó tavaszi levesrecepteket találsz!

Fotók: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!