Imádsz sütni, de nem ehetsz tojást? Mutatjuk, hogyan pótold

Egyre több embernél derül ki, hogy valamilyen allergia vagy érzékenység miatt el kell hagynia egy adott élelmiszer típust az étrendjéből. Nálad épp a tojás az, ami problémát okoz? Mutatjuk, hogyan helyettesítheted.

Az érzékeny generáció

Manapság egyre kevesebb az olyan ember, aki büntetlenül fogyaszthat minden olyan élelmiszert, amelyet anno nagyanyáink korában napi szinten ettek az emberek.

Van, akinek gluténérzékenység miatt el kell hagynia a hagyományos pékárukat, illetve tésztákat, másoknak a tejtermékeknek kell búcsút inteniük, de az sem ritka, ha valakinél a tojás okoz gondot.

Utóbbinál nem elég, hogy búcsút kell mondani kedvenc rántottánknak, de újra kell gondolni mindent, amit eddig a sütésről tudtunk, hiszen a tojás az egyik legfőbb kötőanyag - édes és sós ételekben egyaránt rendszeresen használjuk.

Nem szabad azonban kétségbe esni, hiszen számtalan mód van arra, hogy a tojást természetes módon pótoljuk a sütés során.

Ha kíváncsi vagy a legjobb helyettesítőkre, kattints galériánkra.

Vegetáriánusok körében nagyon népszerű az úgynevezett lenmag tojás, amely kissé nyákos állagánál fogva tökéletesen helyettesítheti sütemények sütésekor a tojást. Ehhez 1 ek lenmagot keverjünk össze 3 ek vízzel. Keverjük össze alaposan és hagyjuk állni, amíg el nem éri a kívánt tojásszerű állagot. A fenti adag 1 tojásnak felel meg. Mellette szól, hogy a lenmag nagyon gazdag rostokban, vagyis igazi aduász az egészségmegőrzésben.
Kattints a további képekért!

Lead fotó: 123rf.com

Oldalak