Vegetáriánusok körében nagyon népszerű az úgynevezett lenmag tojás, amely kissé nyákos állagánál fogva tökéletesen helyettesítheti sütemények sütésekor a tojást. Ehhez 1 ek lenmagot keverjünk össze 3 ek vízzel. Keverjük össze alaposan és hagyjuk állni, amíg el nem éri a kívánt tojásszerű állagot. A fenti adag 1 tojásnak felel meg. Mellette szól, hogy a lenmag nagyon gazdag rostokban, vagyis igazi aduász az egészségmegőrzésben.
Fotó: 123rf.com
Vegetáriánusok körében nagyon népszerű az úgynevezett lenmag tojás, amely kissé nyákos állagánál fogva tökéletesen helyettesítheti sütemények sütésekor a tojást. Ehhez 1 ek lenmagot keverjünk össze 3 ek vízzel. Keverjük össze alaposan és hagyjuk állni, amíg el nem éri a kívánt tojásszerű állagot. A fenti adag 1 tojásnak felel meg. Mellette szól, hogy a lenmag nagyon gazdag rostokban, vagyis igazi aduász az egészségmegőrzésben.