Gyors, egyszerű, laktató és nagyon olcsó: Reszelt krumplival rakott karaj

Egy finom egytálétel vasárnapra.

Reszelt krumplival rakott karaj

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéskaraj
  • 1 kg krumpli
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 nagy tejföl
  • 1 dl olaj
  • pirospaprika
  • só, bors

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, a húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és mindkét oldalát nagy hőfokon megsütjük, majd félretesszük. A hagymát felkockázzuk és olajban megpirítjuk, rádaraboljuk a paradicsomot és a paprikát, majd összeforraljuk és hozzáadjuk a tejfölt. A tepsit kizsírozzuk és összeállítjuk az ételt: egy szelet hús, ráreszeljük a krumplit, majd csorgatunk rá a tejfölös masszából – a folyamatot addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. 200-220 fokra előmelegített sütőben körülbelül egy óra alatt készre sütjük.

További két rakott ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
A legtöbb háztartásban újra és újra megjelenik a bosszantó probléma: a fagyasztóban vastagon képződő jégréteg. Pedig van egy filléres, meglepően hatékony trükk, amivel mindez elkerülhető, így többé...
Lifestyle
Lynne Ramsay legújabb filmje az anyává válás, a megszállottság és az intimitás határainak vizsgálata, amelyben Jennifer Lawrence karrierje legnyersebb alakítását nyújtja.
Lifestyle
Pozitív és örömteli nap vár a Mérlegre. Napi horoszkóp.
Sztárok
Eva Longoria teljesen újjászületett, ehhez pedig nem kellett mást tennie, mint felkeresni a sztárfodrász Ken Paves-t, aki valami igazán elképesztő frizurát varázsolt neki.
Egészség
A vacsorának általában könnyűnek kellene lennie, de ezt nem mindenki tartja be. Vannak azonban ételek, amik laktatóak, de mégis potyogni fog rólad a felesleg.
Fashion&Beauty
Ahogy beköszönt az ősz, a „pumpkin spice” nemcsak a kávéinkban, hanem a körmeinken is hódít. A szezon legmelegebb árnyalatai – a sütőtökös narancs, a karamell, a fahéj és az aranyló csillogás – most...