Gyors, egyszerű, laktató és nagyon olcsó: Reszelt krumplival rakott karaj

Egy finom egytálétel vasárnapra.
Reszelt krumplival rakott karaj
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéskaraj
- 1 kg krumpli
- 2 nagy fej hagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 nagy tejföl
- 1 dl olaj
- pirospaprika
- só, bors

Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, a húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és mindkét oldalát nagy hőfokon megsütjük, majd félretesszük. A hagymát felkockázzuk és olajban megpirítjuk, rádaraboljuk a paradicsomot és a paprikát, majd összeforraljuk és hozzáadjuk a tejfölt. A tepsit kizsírozzuk és összeállítjuk az ételt: egy szelet hús, ráreszeljük a krumplit, majd csorgatunk rá a tejfölös masszából – a folyamatot addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. 200-220 fokra előmelegített sütőben körülbelül egy óra alatt készre sütjük.