Erdélyi padlizsánkrém - Az eredeti recept

Ha karakteres, autentikus ízekre vágyunk, akkor készítsünk az eredeti erdélyi recept alapján padlzsiánkrémet. Pirítósra vagy puha fehér kenyérre kenve is istenien finom. 

Hozzávalók

  • 360 gramm kisült padlizsán húsa
  • 2 nagy csipet só
  • őrölt fekete bors
  • fél fej lila hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 100 gramm majonéz

Elkészítés: 

Félbevágjuk a padlizsánokat és a húsát lefelé fordítva 180 Celsius fokon, légkeverés nélkül körülbelül 50 percig sütjük őket. Amíg sül a padlizsán, addig finomra vágjuk a lilahagymát és áttörjük a fokhagymát. Ha a padlizsánok kisültek, króm kanállal kikaparjuk a húsúukat és króm villával összetörjük. Az alumínium evőeszköztől befekedhet a padlizsán. Végül megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lilahagymát, a fokhagymát és a majonézt, majd összekavarjuk. Érdemes 1 napig hűtőben érlelni, úgy lesz igazán finom az íze. 

Ha te is szereted az erdélyi ízeket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!

Fotó; Leadfotó: sriandkira.com, myediblememories.net

Oldalak

Szólj hozzá Te is!

Kövess minket a Facebookon is!