Tökéletes egészben sült csirkemellre vágysz? Akkor így kell elkészítened!

Kiderült, hogyan lesz a legfinomabb a végeredmény.

Viszlát, kemény, kiszáradt csirke!

A csont- és bőr nélküli csirkemell egészben történő elkészítését csak nagyon kevesen merik bevállalni, hiszen általában feldarabolva, megpirítva könnyebb felhasználni a húst levesekbe, pörköltekbe vagy rakott ételekbe. Többségünk azonban gondban van, ha egészben kell megfőzni, amelynek eredménye gyakran egy ehetetlen, kiszáradt vagy kemény csirkemell – legrosszabb esetben mindkettő. Most azonban egy nő, Ann Taylor Pittman arra vállalkozott, hogy hét főzési módszert is kipróbál, hogy kiderítse, melyik a legjobb választás, ha az egész, bőr nélküli csirkemellből íncsiklandó ételt szeretnénk az asztalra varázsolni.

A teszt

A nő minden módszernél ugyanakkora, csont- és bőr nélküli csirkemellet használt, és az ellenőrzés miatt mindegyik eljárásnál két csirkemellet készített el. A tesztelő minden egyes ételt 1-10-ig terjedő skálán értékelt, ahol figyelembe vette az ízt, a textúrát, a nedvességtartalmat, a kinézetet, valamint a módszer egyszerűségét avagy nehézségét, és ezen adatokból született meg a végleges eredmény.

Pirítás, majd sütés (10/6) A serpenyőben történő pirítást követően (1-1 perc oldalanként) a csirkéhez hozzáadunk két evőkanál csirkehúsleves alaplevet, majd lefedve, 150 fokon nyolc percig sütjük. Az eredmény ugyan puha, mégis száraz és sápadt színű hús.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak