Egyszerű, gyors, olcsó, mégis különleges: Sörös káposztával töltött csirkecomb
Könnyebb elkészíteni, mint gondolnád.
Sörös káposztával töltött csirkecomb
Hozzávalók:
- 50 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg bacon
- 4 db csirkecomb
- 2 dl sör
- 1 fej vöröshagyma
- babérlevél
- őrölt borókabogyó
- olaj
- só, bors
Elkészítés:
Csíkokra vágjuk a bacont, majd forró serpenyőben megpirítjuk. A hagymát felszeleteljük, a baconra dobjuk és üvegesre pároljuk, végül rárakjuk a kicsit átvágott savanyú káposztát is. Beletesszük a babérlevelet, meghintjük őrölt borókával, majd szakaszosan felöntjük a sörrel, amint megpároljuk a káposztát. Ha kész, a csirkecombok bőrét fellazítjuk és betöltjük alá a sörös káposztát, a húsokat kívülről pedig sóval és borssal ízesítjük. Tepsibe rakjuk, kevés zsiradékot és körülbelül két deci vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, és 160 fokos sütőben egy órát át pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, és magasabb hőmérsékleten megpirítjuk a töltött combokat.