Egyszerű, gyors, olcsó, mégis különleges: Sörös káposztával töltött csirkecomb

Könnyebb elkészíteni, mint gondolnád.

Sörös káposztával töltött csirkecomb

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg bacon
  • 4 db csirkecomb
  • 2 dl sör
  • 1 fej vöröshagyma
  • babérlevél
  • őrölt borókabogyó
  • olaj
  • só, bors

Elkészítés:

Csíkokra vágjuk a bacont, majd forró serpenyőben megpirítjuk. A hagymát felszeleteljük, a baconra dobjuk és üvegesre pároljuk, végül rárakjuk a kicsit átvágott savanyú káposztát is. Beletesszük a babérlevelet, meghintjük őrölt borókával, majd szakaszosan felöntjük a sörrel, amint megpároljuk a káposztát. Ha kész, a csirkecombok bőrét fellazítjuk és betöltjük alá a sörös káposztát, a húsokat kívülről pedig sóval és borssal ízesítjük. Tepsibe rakjuk, kevés zsiradékot és körülbelül két deci vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, és 160 fokos sütőben egy órát át pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, és magasabb hőmérsékleten megpirítjuk a töltött combokat.

További két csirkecombból készült ételért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!