Citromos-gyömbéres lazac brokkolival - Pikáns vacsora
A lazac egy igazán sokoldalúan elkészíthető halfajta, nem túl jellegzetes ízét bátran párosíthatjuk egzotikusabb fűszerekkel. Párolt zöldséggel, például brokkolival elkészítve igazán egészséges vacsora, ami nem mellesleg szépíti a bőrt és az alakunknak is jót tesz.
Hozzávalók
- 70 dkg lazac
- 4 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab citrom
- 1 darab lime
- 2 tk. reszelt gyömbér
- 1 ek. szójaszósz
- só, bors
- 1 kg brokkoli
Elkészítés
A vajat hevítsük fel, szórjuk bele a finomra vágott hagymát, fokhagymát, a gyömbért, a szójaszószt, a citromok reszelt héját, és öntsük rá a levüket is. A lazacot szeletekben tegyük tűzálló tálba, locsoljuk meg a fűszeres vajjal, majd alufóliával zárjuk le. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és a halat pároljuk 20-25 percig. Szedjük rózsákra a brokkolit, sós vízben néhány percig forrázzuk, majd lecsepegtetés után sózzuk, borsozzuk.
Ha időhiányban szenvedünk, akkor próbáljuk ki az isteni és gyors lazacos szendvicset.