Camembert krémleves - Sajtos kényeztetés

A krémleveseknek népszerűsége vitathatatlan, nem is csoda, hiszen rengeteg fajta létezik, remekül lehet velük színesíteni a már megszokottá vált, olykor unalmas levesrepertoárt. Ez egy igazán különleges sajtkrémleves, nem csak sajtimádóknak.

Hozzávalók

  • 1 natúr camembert sajt
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db leveskocka
  • víz
  • néhány csepp citromlé
  • só, bors

Elkészítés
Egy gerezd szétnyomkodott fokhagymát olajon megpirítunk, majd hozzákeverjük a lisztet. Felengedjük hideg vízzel és beletesszük a leveskockát is. Amikor elkezd forrni, beletesszük a sajtot és a maradék két gerezd fokhagymát, szintén szétnyomkodva. Néhány percig alacsony lángon forraljuk, majd a sajt héját kivesszük a levesből. Amennyire szükséges, utána sózzuk, borsozzuk, illetve meglocsoljuk egy kis citromlével.

Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Készítsd el ezt is: a tökéletes rántott sajt!

Oldalak