Tejfölös-szalonnás tojásleves - Klasszikus kicsit másképp

A tojáslevest szívesen főzzük, mert egyszerű és nem kell órákig fölötte állni, amíg elkészül. Viszont kis ötletességgel egy sokkal tartalmasabb levest is kihozhatunk az eredeti verzióból.

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • só, bors
  • babérlevél a díszítéshez

Elkészítés
A szalonnát apróra vágjuk, és egy serpenyőben folyamatos kevergetés mellett a zsírját kisütjük. Rátesszük a felaprított hagymát és üvegesre pirítjuk benne. Levesszük a tűzről, amíg beletesszük a pirospaprikát és felöntjük egy liter vízzel. Beleszórjuk az ételízesítőt, sót, borsot ízlés szerinti mennyiségben, felforraljuk és tíz percig főzzük. A lisztet a tejföllel és fél dl vízzel simára keverjük, majd a forrásban lévő lét behabarjuk vele. A tojásokat egyenként, fél percenként eresztjük bele a lébe, keverés nélkül. Az utolsó tojás után öt perccel megkeverjük a levest és még pár percig főzzük.

Babérlevéllel díszítve tálaljuk, esetleg megszórhatjuk egy kis reszelt sajttal.

Próbáld ki a tojásos szendvicset is!

Oldalak

Lifestyle
Az avokádó egyike azoknak az ételeknek, amelyek számtalan egészségügyi előnnyel kecsegtetnek, ennek ellenére a legtöbb figyelem általában ízére és tápláló tulajdonságaira irányul.
Lifestyle
Sokan isznak egy pohárral lefekvés előtt abból a bizonyos italból, amely egy friss kutatás szerint nemhogy elősegíti, de még hátráltatja is az elalvást.
Fashion&Beauty
Bár az öltözködés terén sokszor tapasztalhatunk váratlan fordulatokat, ezúttal a férfi divattrendek között tűnt fel egy egészen különös kiegészítő.