Fahéjas-banános narancsleves - Vitaminebéd

Bár a hideg gyümölcslevesek nyáron esnek igazán jól, de azért télen sem kell lemondanunk róluk. A szezon gyümölcseiből egy kis télies fűszerezéssel remek levest készíthetünk, ami vitaminbevitel szempontjából is hasznos lehet.

Hozzávalók

  • 1 db narancs
  • 2 dl narancslikőr
  • 6 dl rostos narancslé
  • 2 db banán
  • 4 dkg cukor
  • fél citrom
  • 1 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • egy kevés mazsola
  • szegfűszeg
  • fahéj

Elkészítés
A mazsolát beletesszük a likőrbe és ázni hagyjuk benne, amíg a levest elkészítjük. A narancsot megtisztítjuk, cikkekre szedjük és felkockázzuk. A vajon kicsit megfuttatjuk a lisztet, de csak annyira, hogy ne piruljon meg. Felöntjük a narancslével, hozzáadjuk a citrom és a narancs lereszelt héját, a cukrot és a fűszereket, majd takaréklángon folyamatosan kevergetve felforraljuk. Ha kész, félretesszük és hűlni hagyjuk. A még langyos levesbe habverővel belekeverjük a tejszínnel kikevert tojássárgáját. Tálalás előtt beleszórjuk a levesbe a likőrben áztatott mazsolát, beletesszük a felkockázott narancsot és a felkarikázott banánt.

Hidegen tálaljuk.

Kóstold meg ezt is: narancsos-fahéjas sütiszeletek!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!