Sörben sült csülök - Igazi férfi étek

Bár a csülök az igazi nehéz és férfias ételek közé tartozik, sok nő nem veti meg e ízkavalkádot, és szívesen elszopogat néhány csülköt. Ráadásul férjurunk is rendkívül örülni fog neki, ha egy ilyen vacsorával várjuk munka után!

Hozzávalók

  • 1 db nyers hátulsó csülök
  • 0,5 l sör
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • ½ kávéskanál őrölt kömény
  • 1 dl olaj

Elkészítés
Egy-két nappal az elkészítés előtt bepácoljuk a csülköt. Megsózzuk, majd az olajban elkevert köménnyel, borssal és finomra vágott fokhagymával megkenegetjük. Beletesszük egy tálba, lefóliázzuk és hűtőbe rakjuk. Sütés előtt egy órával kivesszük a hidegről, és belerakjuk egy kisebb tálba. Ráöntjük a sört, melynek teljesen el kell lepnie. Így hagyjuk állni egy óra hosszat. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy óra múlva a csülköt áttesszük egy nagyobb tepsibe, újból rálocsoljuk a sört, lefedjük és hagyjuk sülni kb. két órán át. Ezután fedő nélkül pirítjuk tovább egy óráig. Időközönként ellenőrizzük, nehogy odaégjen.

Köretként illik hozzá a krumplipüré, vajban sült krumpli vagy sült krumpli, de ízlés szerint rizzsel, zöldségekkel és savanyúsággal is fogyasztható.

Ha meg tudsz birkózni hasonló nehéz ételekkel, kóstold meg vörösboros társát is sörös csülkünknek!

fotó:flofoodventure.files.wordpress.com

Oldalak