Spenót bundás kenyérrel - Kímélő vacsora

Sokan mondják – főleg mi nők, sőt szinte csak mi – este hat után nem szabad enni, hiszen este már nem tudja szervezetünk olyan gyorsan feldolgozni a bevitt kalóriákat, mint napközben. Azonban ha mégis elcsábulunk némi finom falatra, nyugodtan készítsük el ezt a fenséges ételt!

Hozzávalók (4 személyre)

  • 500 g spenót
  • 8 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • só (ízlés szerint)

A bundás kenyérhez:

  • 2 szelet rozskenyér
  • 1 dl tej
  • 2 tojás
  • olaj

Elkészítés
Először lecsipkedjük a spenótlevelek szárát és megmossuk alaposan a leveleket. Ezután sós, forrásban lévő vízben 10 percig főzzük, lecsöpögtetjük róla a vizet, majd apróra vágjuk. Leöntjük a tej felével és beletesszük a zúzott fokhagymát. 10 percig főzzük majd berántjuk. Ezután elkészítjük a bundás kenyeret. A tojásokat verjük fel, majd adjuk hozzá a maradék tejet. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. A kenyérszeleteket forgassuk meg a felvert tojásban, csepegtessük le őket, majd addig süssük, míg aranybarna színűk nem lesz.

Fél óra alatt ízletes vacsorát kapunk! Ha még több könnyen elkészíthető ételre vágysz, kóstold meg brokkolis rakott penne receptünket!

Oldalak

Lifestyle
A Bika jegy (04. 20. – 05.20.) az első Föld elemű jegy a zodiákus körben. Habár ő is a Tavasz, az újjászületés évszakának szülötte, merőben más tulajdonságokat mutat, mint elődje a Kos. Ha Bika jegyű...
Fashion&Beauty
Ahogy beköszönt a nyár, új lehetőségek és inspirációk nyílnak meg a körömtrendeket illetően is, melyekből idén sem lesz hiány.
Fashion&Beauty
Április 25-től látható a mozikban Zendaya új romantikus filmje, a Challengers, ami a teniszezők világába repíti a nézőket.