Arab különlegesség - Hummusz

Könnyű, keleti finomság a különleges ízek kedvelőinek.

Hozzávalók:

  • 80 dkg főtt csicseriborsó (konzerv is lehet)
  • 1 citrom és 1 lime
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál tahini (szezámpüré)
  • só, bors

Elkészítés:
A csicseriborsót leszűrjük, majd a fokhagymával robotgéppel krémesre turmixoljuk, ezután hozzáadjuk a citrom levét, az olívaolajat és a tahinit. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tovább fűszerezhetjük. A leöntött főzőléből kanalazzunk hozzá annyit, hogy az összekevert krém kissé folyós legyen, majd 2 órára hűtőbe tesszük. Díszítésként kevés petrezselyemzöldet és fűszerpaprikát szórunk rá, majd pirítóssal vagy pitaszeletekkel kínáljuk.

Oldalak