Nagy tavaszi alakformálás: Így edzheted magad fogmosás közben

Egyre jobb az idő, úgyhogy lassan előkerülnek a szekrényből a lengébb, többet mutató ruhadarabok. Te is szeretnél nekivetkőzni? Hajrá, azonban mielőtt tavasziasra vennéd a figurát, kezdd el formázni a tested is, hogy valóban jól mutass! Pofonegyszerű és gyors gyakorlatokat ajánlunk, amiket a reggeli fogmosás közben is el tudsz végezni, ráadásul eszköz sem kell hozzájuk, képzeld! Mutatjuk!

Guggolás

Az, hogy nem vagy a konditeremben, még nem jelenti azt, hogy néhány remek guggolással ne tudnál hozzájárulni ahhoz, hogy csinos alakod legyen. Ez az egyik legjobb olyan gyakorlat, ami az egész testet formázza; növeli az izomtömeget, segíti a zsírégetést, erősíti a hasat és a hátat, valamint a combot, tisztítja a beleket.

Ahhoz, hogy fogmosás közben el tudd végezni, az egyik kezedet nyújtsd ki magad elé, így a másik kezedben tudod fogni a fogkefét. Állj vállszélességnél kicsivel nagyobb terpeszben, és guggolj le addig, amíg egyenesen tudod tartani a hátad, és a térded sem mozog jobbra-balra. A minőségre, és ne a mennyiségre figyelj – inkább csinálj 8-10 helyesen kivitelezett guggolást, mint 30 helytelent, mert akkor semmit sem ér a gyakorlat.

Sarokemelés

A sarokemelés egy mások pofonegyszerű feladat: a legjobban a vádlit edzi, de szépen formálja a combodat és a fenekedet is – ennek pedig minden nő örül, nem igaz? Először bizonyosodj meg arról, hogy a padló nem vizes (mert könnyen elcsúszhatsz), és kezdd el emelgetni a sarkad. Ne siess, mindig tartsd meg fent a pozíciót pár másodpercig, érezd, hogy dolgoznak az izmaid. Egy jó tanács: ha bizonytalan vagy magadban, a szabad kezeddel kapaszkodj meg egy alkalmas helyen, nehogy eldőlj mozgás közben!

Kitörés

A kitörést a leghatékonyabb farizom formáló gyakorlatként tartják számon, így érdemes rá időt szánnod, mialatt tisztítod a fogaid. Hatással van a nagy farizmokra, a kis- és közép farizmokra és a combhajlítóra is, szóval, ha lelkiismeretesen gyakorlod, pár héten belül kőkemény, kerek popsid lesz, amin minden férfinak megakad a szeme.

Lépj egy nagyot előre, a lábfejeid előrefele nézzenek, az elöl lévő térdet szabályos 90 fokot zárjon be, míg a hátul lévő térded érintse a talajt. Figyelj arra, hogy ne dőlj előre, és ne is homorítsd a hátadat! Tartsd meg egy kicsit a pózt, majd lépj vissza a kezdőpozícióba, és csináld meg ugyanezt a másik lábaddal is.

Videók: youtube.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!