Csak kevesen eszik ezt a furcsa ízű növényt, pedig ideje lenne megszeretni: felsorolni is nehéz a jótékony hatásait

Elsőre csak kevesen szeretnek bele ebbe a növénybe, keserű íze ugyanis szokatlan lehet. Érdemes azonban még egy esélyt adnunk neki, idővel igen finomnak fogjuk találni, emellett azt sem szabad elfelejteni, hogy rendkívül egészséges.

Megéri beépíteni az étrendbe

A rukkola vagy más néven borsmustár a káposztafélék családjába tartozó növényfaj, világszerte termesztett saláta-, fűszer- és olajnövény: a zsenge leveleket salátákban fogyasztják, de fűszerként is felhasználják mártásokban, párolt zöldségekben, illetve ételeket díszítenek velük. Magyarországon a második világháborút követően terjedt el igazán, feltehetően annak köszönhetően, hogy magjait a külföldről származó lenmagokkal együtt rendszeresen behurcolták, és gyomként szabadon nőtt az alföldeken. Bár később a rendszeres talajmunkák nyomán visszaszorult, az utóbbi években egyre többen fogyasztják, igaz, keserű íze miatt nem túl szívesen. Galériánkban azonban most eláruljuk, miért lenne érdemes jóval többször ennünk ebből a szuper növényből a mindennapok során:

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket
Leadfotó: 123rf
Forrás: Health Digest

Oldalak

Sztárok
Vasárnap este kiderült, ki nyerte a Sztárban Sztár All Stars második évadát – A döntőben került sor az év televíziós bejelentésére is!
Lifestyle
A fogyókúrák világa tele van hangzatos ígéretekkel, mégis ritka az, ami valóban működik – most azonban felbukkant egy olyan összetevő, amelyet egyre többen kevernek a reggeli kávéjukba, és döbbenetes...
Lifestyle
Épp úgy indult ez a nap, mint oly sok hasonló, amelyiken esküvőt tartanak.
Egészség
A megfelelő folyadékbevitel alapvető, de nem mindegy, mit iszunk. Egyes italok – főleg az üdítők – hosszú távon komoly károkat okozhatnak.
Lifestyle
Új perspektívát adhat a Halaknak egy meglepő felismerés. Napi horoszkóp.
Lifestyle
A Szűz előre tudni fogja, mikor és hogyan csináljon pénzt. Heti horoszkóp.