Lifestyle

Tudtad? Erre való a radírgumi kék oldala valójában!

Ma már sokféle formában és színben vehetünk radírgumikat, de nem mindig volt így. Az egyik nagy klasszikus azonban túlélte az iparági fejlődést.

Radír

Mindenki követ el hibákat, az írást tanuló kisiskolások pedig igencsak gyakran - írja a TWN.hu a radírgumikról szóló cikkükben. Hozzáteszik: szerencsére azonban ott vannak a radírok, melyek segítenek, hogy újra gyakorolhassák a betűk kerekítését. Az egyik retro típusnak pedig volt egy piros és egy kék oldala is. Akinek már volt ilyen radírja, az emlékezhet rá, hogy a kék oldal sokkal keményebb, mint a piros. Ehhez az oldalához ugyanis a gyártás során kvarcport is adnak, így a radírnak ezt a végét keményebbé és durvábbá teszi. Ha jobban megnézed, szabad szemmel is láthatod az egyenetlen felületet. S hogy miért? Nos, ezzel az oldalával a tintát is ki lehet radírozni. A keményebb gumi ugyanis lehetővé teszi, hogy a papírról a finom rostrétegeket is eltávolítsuk. Ez azt jelenti, hogy a füzet rostjaiba mélyebben behatoló tinta is letörölhető - legalábbis elméletben. A valóság ezzel szemben az, hogy a radír nem a tintát tünteti el a papírról, hanem a papír felső rétegét távolítja el a tintával együtt. Ezért nagyon kell vigyázni, mert ha túl erősen nyomjuk rá a radírt, a papír könnyen ki is szakad.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak

Lifestyle
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.
Sztárok
Sokan felfigyeltek arra, hogy Ördög Nóra súlya a karrierje fellendülése óta nem igazán ingadozik. Most elárulta, hogy tud még mindig ilyen csúcsformában lenni.
Lifestyle
Bár sokan nem veszik észre és igencsak félvállról veszik a jelenséget, a kemény víz otthonunkban bizony igencsak sok negatív következménnyel járhat.