Lifestyle

Ezeket a dolgokat soha ne tisztítsd mosogatószerrel: nagy károkat is okozhatsz azzal, ha mégis használod a felsorolt felületeken

Bár jó ötletnek tűnhet az erős, zsíroldó hatású mosogatószerrel áttörölni bizonyos felületeket, hogy eltávolítsuk a makacs szennyeződéseket, lehet, hogy akár végleg tönkretesszük vele az adott tárgyat, így érdemes észben tartani, hogy mely dolgokat tilos ezzel a vegyszerrel megtisztítani.

Tiltólista

Az ecet kapcsán már mi is beszámoltunk arról, hogy ez az egyik legsokoldalúbb tisztítószer, amely hatékonyan bevethető vízkő, zsírfoltok és egyéb szennyeződések ellen is, ugyanakkor felhívtuk mindenki figyelmét arra, hogy az ecetet sem szabad minden felületen és anyagon bevetni savassága miatt. Nos, a mosogatószerről sokan nem is gondolnák, de ugyanez vele a helyzet: egy viszonylag erős tisztítószerről van szó, így nem érdemes vele kényes tárgyakon, dolgokon kísérletezni, mert akár végleg tönkre is tehetjük az adott felületet azzal, ha azt mosogatószeres vízzel próbáljuk megpucolni. De hogy mely felületekről is van szó pontosan, amelyek tiltólistásak a mosogatószeres dörzsölés szempontjából, azt galériánkból megtudhatod!

A fapadlók nem megfelelő tisztítása akár karcokhoz, valamint szinte eltávolíthatatlan szennyeződésekhez is vezethet. Első lépésként a parkettát például minden esetben alaposan porszívózzuk fel, hogy eltávolítsuk róla a homokot és az apró szemcséket, ameylek mikroszkopikus karcolásokat hagyjatnak a felületen. Ezután minden esetben használjunk egy kifejezetten fapadlókhoz készült, gyengéd tisztítószert például mosogatószer helyett, utóbbi ugyanis egy kellemetlen, csúszós filmréteget hagyhat maga után.
Kattints a további képekért!

Bár az ecetről sokan úgy gondolják, mindenhol is bevethető, ez egyáltalán nem így van, ugyanis savassága akár komoly és visszafordíthatatlan károkat is okozhat otthonunk berendezési tárgyaiban.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Lifestyle
Lifestyle
Sztárok
Priscilla Presley nemrég régi emlékeket idézett fel, és őszintén mesélt arról, milyen is volt igazán együtt élni Elvis Presleyvel a memphisi Gracelandben.
Sztárok
Katalin hercegné és Vilmos herceg igyekeznek megóvni gyermekeiket a túlzott médiafigyelemtől, olykor-olykor azonban megörvendeztetik a rajongókat egy-egy családi kulisszatitokkal – épp így tett a...