Lifestyle

Csak kevesen tudják: ezeket a dolgokat szigorúan tilos ecettel tisztítani – Teljesen tönkreteheted vele otthonod ékköveit

Bár az ecetről sokan úgy gondolják, mindenhol is bevethető, ez egyáltalán nem így van, ugyanis savassága akár komoly és visszafordíthatatlan károkat is okozhat otthonunk berendezési tárgyaiban.

Tiltólista

Az ecetet senkinek sem kell bemutatni, hiszen az egyik legsokoldalúbb tisztítószerről van szó, amely hatékonyan bevethető a makacs vízkő, zsírfoltok és egyéb szennyeződések ellen. Az is mellette szól, hogy fillérekből hozzájuthatunk, emellett egy vegyszermentes alternatíváról beszélünk, ami környezetbarát is egyben, így mindig jó választás, ha a takarításról van szó. Igen ám, de sokan nem tudják, hogy bár az ecet valódi Jolly Joker, azért nem minden felületen és anyagon szabad bevetni, még akkor sem, ha épp a kellemetlen szagoktól szeretnénk megszabadulni, esetleg fertőtleníteni vele egy-egy használati tárgyat. Galériánkban mutatjuk a tiltólistás berendezéseket, melyeket soha, semmilyen körülmények között nem szabad ecettel tisztítani, különben teljesen tönkre is tehetjük őket!

Az ecetben lévő sav kárt tehet bizonyos felületeken, például a legtöbb kőtípusban, így a márványban, a gránitban és a mészkőben is. A sav ugyanis az ilyen anyagokból készült munkalapokon csak több folthoz és szennyeződéshez vezet amellett, hogy visszafordíthatatlan károkat is okoz a drága felületeken.
Kattints a további képekért!

Ha te is unod már, hogy a gyönyörű virágjaid és a kertben termesztett növényeid idegen macskák áldozatául esnek, akkor érdemes beszerezned ezt a nem mérgező gyógynövényt, amely végleg elriasztja a területeden ólálkodó szőrgombócokat.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Az élmezőnyben nem volt változás, mivel még mindig egy romantikus vígjáték tarol a magyar Netflixen, de feltűnt egy rózsaszín unikornis is a semmiből, aki igazából póni.
Sztárok
Peller Mariann háziasszonyként csatlakozott az Anya jól van (?) konferenciánkhoz, melynek során számos kulcsfontosságú kérdésben hallgathattunk végig szakmai előadásokat, beszélgetéseket. Az...
Sztárok
Nincsenek túl fényes kilátásai Harry hercegnek a családjával való kibékülése kapcsán, egy szakért szerint viszont lenne egy megoldás, ami segíthet.