Ez a közkedvelt csemege nemcsak finom, de egészséges is: nassolj belőle, amikor csak jólesik, a tested hálás lesz érte!

Sokféleképpen beilleszthető az étrendbe az a finomság, amit elsőre sokan tévesen egészségtelennek titulálnak, valójában azonban rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik.

Nem csupán az íze miatt közkedvelt

Nem túlzás kijelenteni, hogy a legtöbb finomság, amit szívesen fogyasztunk nassolnivalóként, általában nem túl egészséges – ezek a csemegék gyakran magas zsír-, cukor- és sótartalmúak, ami hosszú távon károsíthatja szervezetünk egészséget. Ezek a ételek általában kevés tápanyagot tartalmaznak, és könnyen hozzájárulhatnak az elhízáshoz, a szívbetegségekhez és más egészségügyi problémákhoz. Igaz, időnkénti fogyasztásuk nem jelenthet nagy kockázatot, ám fontos kiemelni, hogy érdemes mértékletességet tartani és arra törekedni, hogy kiegyensúlyozott étrendet kövessünk. Van azonban egy sokak által kedvelt nyalánkság, ami azon túl, hogy ínycsiklandozó, testünk működésére is remek hatással van; részletek a galériában!

Ma már hazánkban is egyre népszerűbb a mogyoróvaj, és ez nem véletlen, tekintve, hogy kiválóan fogyasztható önmagában, de remekül passzol zabpehelyhez és turmixokhoz, továbbá kiváló kiegészítője lehet salátáknak, emellett reggelire, valamint vacsorára is fogyasztható.
Kattints a további képekért!

A káros szenvedélyek nélküli élet, a testmozgás és a táplálkozás a hosszú élet titka. Bár ez utóbbival kapcsolatban most veszélyt kiáltanak szakértők.

Leadfotó: 123rf

Forrás: Well&fit

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Home&Design
Egy tiszta és kellemes környezet nagyban hozzájárulhat a nyugodt alváshoz és a jó közérzethez.
Lifestyle
Az illóolajok alkalmazása mára a mindennapok részévé vált, hiszen számos előnyük van a háztartási tisztítástól kezdve az aromaterápián át a bőrápolásig.
Fashion&Beauty