Lifestyle

Jó hír a kávézóknak: Elképesztő egészségügyi előnyökre derült fény, súlyos betegségektől óvhat meg kedvenc italunk!

Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik benne.

Gondoltad volna?

A kávé, az ébrenlét varázslatos itala, a mindennapi rituálék fontos része szerte a világon. Az évezredek óta fogyasztott ital nem csupán ízével és élénkítő hatásával hódítja meg a szíveket, hanem egyre több kutatás támasztja alá egészségügyi előnyeit is. Az elmúlt évtizedekben folytatott kutatások új megvilágításba helyezték a kávé fogyasztásának korábban ismeretlen előnyeit, amelyekről a legtöbbünk valószínűleg nem is tudott. Ha kíváncsi vagy, milyen meglepő egészségügyi előnyei is vannak a rendszeres kávéfogyasztásnak, olvass tovább!

Csökkenti a stroke kockázatát Egy tanulmány, amelyet a Circulation című folyóiratban publikáltak, lehetséges összefügést tárt fel a kávéfogyasztás és a stroke kockázata között a nők körében. A kutatók több mint 83 000 nő adatait elemezték. Követték a kávéfogyasztási szokásaikat és figyelték a stroke előfordulásának gyakoriságát egy adott időszak alatt. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a mérsékelt kávéfogyasztás nem volt összefüggésben a stroke magasabb kockázatával a nők körében. Valójában azt találták, hogy a napi mérsékelt mennyiségű kávét fogyasztó nőknek 20 százalékkal alacsonyabb volt a stroke kockázata, összehasonlítva azokkal a nőkkel, akik egyáltalán nem fogyasztottak kávét. A kulcs itt a mérsékelt fogyasztás volt; az túlzott kávéfogyasztás nem bizonyult előnyökkel járó tényezőnek, sőt beigazolódott, hogy valóban káros lehet az egészségre.
Kattints a további képekért!

Sokan nem tudják, pedig rengeteg ehető virág van körülöttünk, ami csodát művelhet az ételünkkel. Ezek közé tartozik az orgona is!

Leadfotó: Pexels, forrás: inc.com

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Lifestyle
Sztárok
Austin Butler, az Elvis című életrajzi mozi címszereplője több ízben is megfordult már Magyarországon. A 32 éves filmcsillagot valósággal elvarázsolta a magyar főváros.
Lifestyle
Pedig hidd el, a feladvány korántsem annyira bonyolult, amilyennek első blikkre tűnik!
Lifestyle
A törölközők keménységének több oka is lehet mosás után. Mutatjuk a leggyakoribb hibákat és a lehetséges megoldást is.