Íme, a tökéletes gyakorlat: a fekvőtámasz 10 jótékony hatása a testedre

Ha csak egy gyakorlatot végzel minden nap, akkor az a fekvőtámasz legyen! Kevés kivételtől eltekintve nincs még egy ilyen hatásos, komplex gyakorlat. Nézd meg, miért ilyen tökéletes és milyen hatással van a testedre!

Tudod hogyan kell fekvőtámaszozni?

A fekvőtámasznál többféle kéztartás is megfelelő, attól függően, hogy mely izomcsoportodat szeretnéd erősíteni. A vállszéles kéztartás, az egyenes törzs és az egyenes derék a helyes. Amikor közeledünk a talajhoz, beszívjuk a levegőt, amikor kinyújtjuk a karunkat, akkor fújjuk ki, mintegy elfújva magunkat a talajtól. Folyamatosan ügyelj a tartásod feszességére, nincs helye kígyózó mozgásnak, a derék beesésének, pucsításnak. Ez mellizom gyakorlat elsősorban, de ennél azért sokkal komplexebb módszerről van szó, érdemes jól végrehajtani.

Nézzük is mi az 10 dolog, ami miatt tökéletes gyakorlat a fekvőtámasz!

1. A fekvőtámasz egy instant eszköz

Azonnal és bárhol végre tudod hajtani, hiszen csak a saját tested szükséges hozzá. Fekvőzhetsz az irodában, otthon, a teremben, a parkban, illetve bárhol, ahol elférsz a gyakorlat kivitelezése közben. Ráadásul gyors, hiszen percek alatt megvan, tehát nem működik az a kifogás, hogy nincs időd rá.

2. Erőssé tesz

Ez az egyik legnépszerűbb és legrégebbi edzésforma, ami nélkülöz minden trendiséget - itt a hatás a lényeg. Egyszerre dolgoztatja meg az összes nagyobb izomcsoportot, és kiválóan égeti a kalóriákat. A teljes testet erősíti, különösen a törzs régióit: váll, has, mellkas, hát, alkar. A másik hasonlóan nagy favorit a húzózkodás és a plank. Csodákra képesek.

3. Fogyaszt

Nagyon masszívan kalóriaigényes gyakorlat. De úgy is mondhatnám, hogy hihetetlen hatékonyan égeti a kényes testtájakon raktározott zsírt, és elősegíti a soványabb izomköteg kialakulását.

Van még 7 erős érvem a fekvőtámasz mellett, ki ne hagyd!

Fotó: giphy.com, 30dayfitnesschallenges

Oldalak

Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.
Lifestyle
Szerencsés fejezet veszi kezdetét a Vízöntő életben. Napi horoszkóp!