Lifestyle

Tudtad? Ezeknek az élelmiszereknek nincs szavatossági idejük: bármeddig elállnak a kamrában

Elsőre furcsának hangzik, de több olyan étel is létezik, ami nem tud megromlani; cikkünkben eláruljuk, melyek ezek!

Bármeddig eltarthatók

A legtöbben általában bele sem gondolnak, hogy az élelmiszerek csomagolásán feltüntetett lejárati időnek nem mindig kell hinnünk, sőt: számos olyan étel van, amit nem is volna szükséges lejárati dátummal ellátni, ugyanis gyakorlatilag soha nem romlik meg. Persze ehhez az is kell, hogy odafigyeljünk a megfelelő tárolásra, hiszen anélkül mit sem ér az egész. Galériánkban felsoroljuk, melyek azok az eleségek, amiket akár hosszú éveken át is eltarthatunk a kamránkban:

Rizs Ha a rizst egy légmentesen zárható tárolóedényben helyezzük el, még évek múlva is elővehetjük és megfőzhetjük, ugyanolyan lesz az íze. A fehér, a basmati és Arborio, valamint a vad- és jázmin típussal ellentétben azonban ez nem igaz a barna rizsre, ami olajgazdagsága miatt könnyen megavasodik.
Kattints a további képekért!

Vannak olyan ételek, amelyeket jobb, ha nem a hűtőszekrényben tartunk. Most eláruljuk, melyek ezek és miért.

Leadfotó: 123rf
Forrás: Bright Side

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A Gucci 2024-es őszi-téli kollekciójában, az olasz divatház kreatív igazgatója, Sabato De Sarno a stílusos áttetsző ruhák mellett egy kristályokba és csillogó flitterekbe öltözött valóságot álmodott...
Lifestyle
Sztárok
George és Amal Clooney élete nem is lehetne pazarabb: korunk legnépszerűbb sztárpárja jelenleg lenyűgöző, 18. századi kastélyában piheni ki a fáradalmait a franciaországi Brignoles faluban.