Lifestyle

Kutyahám – a komfortos és biztonságos megoldás

Minden kutyagazdi számára alapvető, hogy biztosítsa kedvence számára a biztonságot és a kényelmet a sétáltatások során, egyes ebek azonban nagyon nehezen tolerálják a nyakörvet. Szerencsére más megoldás is kínálkozik, mégpedig a kutyahám, amellyel mérsékelhető a póráz kényelmetlen húzóereje.

A kutyahám előnyei

A Grandopet.hu kutyahám kínálatából kedvünkre válogathatunk, többféle méretű, színű és kialakítású termékekből, köztük fényvisszaverő kellékek is beszerezhetők. Innen elérhetünk még kölyökkutyáknak tervezett hám- és pórázszettet is.

Legfőbb előnye ennek a megoldásnak a klasszikus nyakörvessel szemben, hogy nem érvényesül a póráz kellemetlen húzóereje, kevésbé kényelmetlen az eb számára a “visszahúzás” és a kontroll. A heveder több ponton is stabil támasztást tesz lehetővé, ezáltal eloszlik a terhelés.

A nyak- és haspántok testre szabhatók, vagyis az állat méretei szerint állíthatjuk. A póráz szintén több fokozatban állítható, így jóval komfortosabbá tehetjük a kutyus számára.

Ha pedig fényvisszaverős terméket választunk, még nagyobb biztonságban tudhatjuk bundás barátunkat az esti séták során is. Ami pedig szintén a hámok mellett szól, hogy erős, strapabíró alapanyagból készülnek, ugyanakkor rugalmasan állíthatók, így növelhető hűséges pajtásunk komfortérzete.

Milyen az ideális heveder?

Állatunk méretéhez igazodik, vagyis nem túl nagy és nem is szoros. Kellemes légáteresztő anyagból készült, miközben időtálló, robusztus, tehát biztosak lehetünk a kellő mértékű stabilitásban.

Lehetőleg egyszerűen feladható és levehető, tehát nem szegi kedvét kedvencünknek a hosszadalmas készülődés. Ez lényeges szempont, hiszen nagyon sok kutyust nehezebb hozzászoktatni a hámhoz, viszont akik kevésbé tolerálják a nyakörves megoldást, számukra egyértelműen kényelmesebb lehet az állítható, rugalmas heveder.

Az optimális szettet bármikor alkalmazhatjuk, tehát időjárástól függetlenül bevethetjük, ugyanis ellenálló, jól tűri az időjárás viszontagságait. Felelős gazdiként pedig a mi dolgunk, hogy betartsuk a szabályokat, s a kutyánk, illetve a környezete biztonságát is szem előtt tartva sétáltassuk.

Miért elengedhetetlen a hám és a póráz?

Bármikor történhetnek váratlan események, egy hangos dudaszó, egy másik agresszívabb állat, egy szirénázó mentőautó. Mi emberek is olykor frászt kapunk a hirtelen zajoktól, természetes, hogy a kutyánk is megijedhet, s ennek végzetes következményei is lehetnek, ha óvatlanok vagyunk. Egyedül úgy tudjuk kontrollálni, kordában tartani, ha van egy biztos eszköz a kezünkben, amelyre a vészhelyzetek esetén is számíthatunk.

Figyeljünk oda kedvencünkre és mindig maradjunk felelősségteljesek! Kedvezhetünk neki, ha kényelmesebb megoldást választunk a hosszabb séták idejére. Például olyan alapanyagú termék mellett döntünk, amely nagymértékben testre szabható. Azonban a legfőbb cél lebegjen a szemünk előtt, mégpedig az, hogy megóvjuk bármilyen körülmények között kedvencünket.

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Halak belemegy egy titkos viszonyba. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Sztárok
Sokan nem tudják, de Eminemnek van egy gyönyörű lánya, akivel nagyon jó kapcsolatot ápol. A rapper készülhet is az esküvőre.
Sztárok
Bár a brit királyi család életét számos szigorú szabály és kötelezettség terheli, olykor azért mégis bepillantást nyerhetünk életük apró részleteibe, például, hogy mely fogásokat kedvelik a leginkább...