Fashion&Beauty

Már a 10 évesek is öregedésgátló szérumokat használnak - Veszélyes TikTok-őrület terjed a gyerekek körében

A TikTokot böngészve valószínűleg te is millió influenszer bőrápolási runtinról szóló videójával találkozol. Ezzel alapvetően nem lenne probléma, kérdéses viszont, hogy vajon ez milyen hatással lehet a TikTok igazán fiatal felhasználóira.

Ránctalanítanak a gyerekek és kistinik

A bőrápolási rutinokat bemutató videók talán az egyik legnépszerűbb kategóriának számít a közösségi média platformon. A videókon látható influenszerek részletesen beavatnak minket bőrápolási szokásaikba, elárulják, milyen termékeket használnak reggel, délben, este. Talán te is észrevetted már, milyen óriási befolyással lehet ránk egy-egy ilyen videó, még felnőttként is hajlamosak lehetünk arra, hogy az összetett bőrápolási rutinok láttán azonnal rohanjunk a legközelebbi drogériába és megvásároljuk a videóban látott "csodaszert". Gondoljunk csak bele, ha ránk ilyen nagy hatást tud gyakorolni egy-egy ilyen típusú videó, akkor mit közvetít a TikTokot használó fiatalok, akár gyerekek felé. Ez a korábban sosem látott jelenség óriási változásokat hozott a kistinik és gyermekek életébe, akik a közösségi média platformon már egyre fiatalabb korban számolnak be összetett bőrápolási rutinjukról, mely gyakran olyan öregedésgátló összetevőket tartalmazó termékeket is magában foglal, mint a retinol, vagy éppen a kémiai hámlasztó savak. Hogy ez mennyire egészséges és milyen következményekkel járhat a jövőre nézve? Szakértő árulta el a választ, olvass tovább!

„A beszámolók arról, hogy a gyerekek drága krémeket és szérumokat vásárolnak, öregedésgátló összetevőkkel, aggodalomra adnak okot" - mondja Dr. Marisa Garshick, bőrgyógyász. - „Ezek az összetevők durván bánhatnak a bőrrel, szárazságot és irritációt idézve elő. Ezenkívül a nem szükséges termékek használata kiütéseket is okozhat, valamint olyan bőrbetegségeket, mint a periorális dermatitisz." Az öregedésgátló készítményeket használó gyerekek rengetegen vannak sajnos, a TikTok felületén a #sephorakids hashtag alatt többszáz videót találhatsz 9-10 évesekről, akik a híres Sephora kozmetikai üzletben vásárolják meg a tőlük bizony sokkal idősebbeknek szánt készítményeket.
Kattints a további képekért!

Van aki minden nap megmossa a haját, van aki egy héten csak egyszer vagy akár többször is. De mindig felmerül a kérdés, hogy valójában milyen gyakran kellene hajat mosnunk? És mi történik a hajunkkal és a fejbőrünkkel ha túl gyakran mossuk? A bőrgyógyászoktól és mesterfodrászoktól végre minden kérdésünkre megkaptuk a választ!

Leadfotó: 123rf, forrás: purewow.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Nicole Kidman időtlen szépségét évtizedek óta áhítattal csodálják rajongói, egy nemrégiben készült címlapfotó viszont igencsak nagy vitát indított útnak közöttük.
Sztárok
Azok a színészek, akik már egészen korán belecsöppennek a hollywoodi csillogás világába, gyakran egész életükön át hordozzák a fiatalkori hírnév okozta hatásokat. Ehhez hasonlóan indult a ma már...
Lifestyle
Kutatók szerint két olyan szuperélelmiszer is létezik, amely segíthet a demencia megelőzésében, csökkenti a korai halálozás kockázatát, sőt még a rákos megbetegedések kialakulása ellen is hatásos.